Binance gaat Russische accounts beperken

De grootste cryptocurrency-exchange van de wereld op het gebied van volume, Binance, heeft grote beperkingen voor gebruikers in Rusland ingesteld. Dit heeft de exchange gedaan vanwege het doorvoeren van het vijfde pakken aan sancties van de Europese Unie tegen Rusland. Op donderdag kondigde Binance officieel aan dat nieuwe beperkingen Russische staatsburgers of inwoners van Rusland in zullen gaan. Deze personen worden beperkt om te handelen als zij meer dan €10.000 bezitten. De beperkte accounts kunnen ook niet langer langer storten of handelen met behulp van de spot-wallet, futures-wallet en de custody-wallet. Daarnaast wordt staking onmogelijk gemaakt voor de gesanctioneerde personen. De beperkingen hebben betrekking op alle Russische staatsburgers, natuurlijke personen die in Rusland wonen en juridische entiteiten die in het land gevestigd zijn. In de aankondiging vertelde Binance het volgende:

“Accounts voor Russische staatsburgers die buiten Rusland wonen, zoals geverifieerd met een bewijs van adres, en accounts voor Russische staatsburgers of natuurlijke personen die in Rusland wonen, of juridische entiteiten die in Rusland zijn gevestigd, die onder een totale waarde van 10.000 EUR blijven, zullen onaangetast en actief blijven.”

De beperkte personen die posities hebben op futures of derivaten hebben 90 dagen om hun posities te sluiten. Ook merkte de exchange op dat de nieuwe maatregelen potentieel beperkend zijn voor normale Russische burgers. Het bedrijf zei:

“Binance moet de industrie blijven leiden bij het implementeren van deze sancties. We zijn van mening dat alle andere grote beurzen binnenkort dezelfde regels moeten volgen.”

Tegenstrijdigheid van Binance

Op het moment van schrijven heeft Binance nog niet gereageerd op de afgegeven verklaring. Eerder verklaarde de CEO van Binance, Changpeng Zhao, dat crypto-exchanges op dezelfde manier aan sancties moeten voldoen als traditionele financiële instellingen. Zhao benadrukte daarnaast dat Binance niet over zal gaan op het eenzijdig bevriezen van miljoenen account van onschuldige gebruikers, vanwege de sancties tegen het regime van Putin. Op 8 april heeft de EU het vijfde pakket beperkende maatregelen tegen Rusland goedgekeurd. Hierbij heeft het een aantal beperkende maatregelen aangenomen tegen de Russische regering als reactie of de inval van Russische soldaten in Oekraïne. In het pakket zat onder andere een verbod op het leveren van hoogwaardige crypto-assetdiensten aan Rusland.

Binance heeft dus ogenschijnlijk geen andere keus dan in stemmen met de beperkende maatregelen. Toch is het redelijk tegenstrijdig te noemen dat de exchange nu wel overgaat op het sanctioneren van normale Russische burgers die zichzelf tegen inflatie proberen te beschermen, terwijl het eerder aangaf dit te willen voorkomen.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!