RLB NÖ-Wien gaat crypto-investeringsdiensten aanbieden

Raiffeisenlandesbank Niederösterreich-Wien (RLB NÖ-Wien), een Oostenrijkse coöperatieve bank opgericht in 1900, bereidt zich voor om crypto-investeringsdiensten te lanceren in samenwerking met het Oostenrijkse crypto-bedrijf Bitpanda.

Volgens een gezamenlijke aankondiging op 26 april is RLB NÖ-Wien van plan om haar klanten een breed scala aan cryptocurrencies aan te bieden via de software as a service (SaaS) van Bitpanda. Crypto-investeringen worden naast beleggingsdiensten voor aandelen, exchange-traded funds, edelmetalen en grondstoffen aangeboden. CEO Michael Höllerer gaf het volgende aan:

“De deal met Bitpanda heeft tot doel ons productaanbod uit te breiden met een innovatief, veilig facet en alle klanten in staat te stellen gemakkelijk welvaart op te bouwen.”

Een deel van de grote Oostenrijkse bankgroep Raiffeisen Bank International stapt met een nieuw gepland aanbod in cryptocurrency-investeringen. Het nieuwe aanbod heeft tot doel RLB NÖ-Wien-klanten in staat te stellen te investeren in verschillende activa, ongeacht de beschikbare kapitaal, waardoor investeringen vanaf slechts één euro mogelijk zijn.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Bitpanda Deputy CEO Lukas Enzersdorfer-Konrad vertelde dat de bank de nieuwe handelsoptie voor alle klant-segmenten wil aanbieden – de retail-, private banking- en zakelijke klanten van RLB NÖ-Wien. Hij gaf ook aan dat zowel RLB NÖ-Wien als Bitpanda zich inzetten om crypto-handel zo snel mogelijk beschikbaar te maken en voegde eraan toe:

“Dankzij de manier waarop we Bitpanda Technology Solutions hebben gebouwd, kunnen we onze infrastructuur snel en veilig integreren en van plan zijn om tegen het einde van het jaar handel mogelijk te maken.”

Enzersdorfer-Konrad merkte ook op dat het nieuwe aanbod van RLB NÖ-Wien de volledige reeks digitale activa van Bitpanda zou omvatten, bestaande uit meer dan 2.500 activa, waaronder Bitcoin (BTC) en Ether (ETH). RLB NÖ-Wien maakt deel uit van de Oostenrijkse Raiffeisen Bankengruppe, een groepering van onafhankelijke coöperatieve banken, die een belang van 22,6% heeft in Raiffeisen Bank International (RBI).

Zoals eerder gemeld, experimenteert RBI met de ontwikkeling van digitale valuta. In 2020 bouwde de wereldwijde Raiffeisen-bank een platform voor de tokenisatie van nationale valuta met behulp van blockchaintechnologie. De bank staat ook bekend om haar deelname aan handelsfinancierings-pilots die betrokken zijn bij R3’s Marco Polo blockchain-netwerk.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!