Bitcoin-dominantie daalt, is het nu tijd voor altcoins?

De cryptomarkt is de afgelopen maanden flink aangetrokken, met Bitcoin (BTC) grotendeels voorop. Verschillende commentatoren in de industrie zijn nu echter van mening dat het nu tijd is voor altcoins om centraal te staan, aangezien de dominantie van de koningsmunt aan het dalen is, wat doorgaans plaats maakt voor een grotere kapitaalinstroom naar altcoins.

Bitcoin-dominantie zakt naar 47%

Vorige week werd de dominantie van de marktkapitalisatie van Bitcoin afgewezen aan de top van een meerjarig wekelijks bereik, en daalde van ongeveer 48,86% naar 47,04% op het moment van schrijven, volgens gegevens van TradingView.

De daling heeft verschillende opmerkelijke leden van de cryptogemeenschap ertoe gebracht te speculeren dat altcoins enorme winsten zullen opleveren. Als gevolg hiervan is de hashtag #AltcoinSeason sinds het weekend trending op Twitter.

Een prijsstijging onder populaire altcoins in de afgelopen 24 uur heeft ook geleid tot speculatie. BNB, SOL en AVAX zijn respectievelijk 3,72%, 3,68% en 6,39% gestegen in de afgelopen 24 uur, volgens CoinMarketCap-gegevens. Toch zijn niet alle marktdeelnemers optimistisch.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Analist is sceptisch

Temidden van de hype op sociale media heeft de prominente crypto-analist “Duo Nine” er bij leden van de cryptogemeenschap op aangedrongen om rekening te houden met de prijsactie van Bitcoin voordat het volgende altseason wordt aangekondigd.

In een tweet op 17 april meende Duo Nine dat hij sceptisch stond tegenover een aanzienlijke stijging van de altcoin-prijzen totdat Bitcoin steun vindt in de laatste prijscorrectie. Hij waarschuwde dat een doorbraak onder de prijs van $28.000 zou kunnen zorgen voor een crash in altcoin-prijzen.

Bitcoin koers terug naar $25.000?

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $29.899,10 op reguliere beurzen per CoinMarketCap-gegevens, wat neerkomt op een daling van 1,61% in de afgelopen 24 uur. De analyse van Duo Nine suggereert echter dat de prijs van Bitcoin gemakkelijk tot $25.000 zou kunnen terugkeren als het geen ondersteuning zou vinden bij $28.000. De analist benadrukte verder dat, ongeacht de dominantie van Bitcoin, de cryptomarkten van oudsher meebewegen met de prijs van Bitcoin.

Ali Martinez, een andere prominente crypto-analist, heeft gesuggereerd dat Bitcoin ondersteuning zou kunnen vinden rond de $29.330, aangezien 700.000 adressen 390.000 BTC kochten binnen de prijsklasse van $29.330- $30.200. In de tweet van 16 april beweerde Martinez dat de volgende ondersteuning in de prijsklasse van $27.600- $28.450 ligt.

Terwijl de analist eerder voorspelde dat Bitcoin op weg is naar $34.000, onderstreepte hij dat het leidende digitale activum weerstand zou krijgen in het bereik van $30.270-$32.150.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!