$3 miljard aan ETH wacht om opgenomen te worden

Het totale bedrag van Ether (ETH) bevestigd voor opname plus hun totale beloningen heeft onlangs de $3 miljard overschreden sinds de Shapella hard fork drie dagen geleden live ging.

Een website voor het volgen van gegevens, bekend als token.unlocks, meldde dat 1,48 miljoen Ether, die ongeveer $3,10 miljard waard is, momenteel in afwachting is van opname. Tegelijkertijd wordt geschat dat ongeveer 257.340 ETH, ter waarde van ongeveer $536,95 miljoen, in de komende uren zal worden ingetrokken.

Het is vermeldenswaard dat de wachtrij voor het opnemen van uitgezette ETH geleidelijk langer wordt na de Shapella-upgrade en dat tegelijkertijd de Ethereum koers flink is gestegen. Deze plotselinge stijging van de prijs van Ether staat ver af van de analyse die is uitgevoerd door experts en bepaalde short sellers.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Regelgevende druk zorgt voor zorgen

Op woensdag, toen de Shapella-upgrade werd gelanceerd, werd meer dan 120.274,34 ETH verwerkt van meer dan 46.589 opnameverzoeken. Op dat moment kon slechts ongeveer de helft van het totale aantal actieve leden verzoeken om gedeeltelijke of volledige uittreding. In het geval van gedeeltelijke opnames moeten validators een saldo van ten minste 32 ETH behouden om door te gaan met hun validatorstatus.

Momenteel is het totale volume van ingezette ETH minus beloningen ongeveer 17,23 miljoen munten, wat overeenkomt met $35,95 miljard op basis van de marktprijs.

Bij nader inzien laat de analyse van vrijdag zien dat er in totaal 201.840 Ether werd ingetrokken terwijl nog eens 98.240 op het protocol werd gestort. Sinds de implementatie van Shapella hard fork op 12 april zijn er echter 325.900 Ether ingetrokken en 213.790 munten gestort.

Kraken Ventures leidt met het enorme volume aan ETH dat wacht op opnames, terwijl Lido Finance daarentegen het hoogste aantal stortingen heeft.

Het tekort dat werd opgemerkt in het aantal spaarders begon in de dagen voorafgaand aan de Shapella-upgrade. Afgezien van de aankomende Shapella-hard fork, werd de daling van de ingezette ETH-deposito’s ook toegeschreven aan regelgevende druk.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!