Elon Musk zorgt opnieuw voor chaos op Twitter

Tech-miljardair Elon Musk zorgt opnieuw voor opschudding op crypto-Twitter door twee digitale activa te noemen, waardoor hun prijzen in minuten met meer dan 10% stegen.

In een inmiddels verwijderde tweet, vastgelegd door CoinGecko, schreef de CEO van Twitter een bericht waarin hij verwees naar de layer-1-protocol Aptos (APT), waardoor de prijs van deze Ethereum (ETH)-concurrent omhoog schoot.

Musk’s korte tweet, die simpelweg “AI APT OTT” zei, zorgde ervoor dat het proof-of-stake-protocol in enkele minuten tijd steeg van een 24-uurs dieptepunt van $12,27 tot wel $13,40, een stijging van 9,2%. De token heeft echter sindsdien weer wat ingeleverd en wordt verhandeld voor $12,33 op het moment van schrijven.

Musk reageerde ook op een meme die geplaatst was door een Dogecoin (DOGE)-grafisch ontwerper, waarin een foto van de CEO te zien was in een helm, alsof hij in een mijn werkte.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

In het bericht sprak de DOGE-ontwikkelaar geruchten tegen dat Musk ooit een smaragdmijn bezat en beloofde hij media-uitingen te betalen in DOGE als ze bewijs van het bestaan van de mijn konden leveren:

“Elon Musk heeft nooit een smaragdmijn bezeten. Een open aanbod van 69.420 DOGE aan alle media-uitingen die valse informatie publiceren. Stuur mij bewijs van het bestaan ervan en neem je DOGE.”

Musk mengde zich ook in de discussie en voegde eraan toe dat hij zelfs meer zou betalen in DOGE voor bewijs van de mijn:

“Ik betaal een miljoen Dogecoin voor bewijs van het bestaan van deze mijn!”

De tweets zorgden voor een tijdelijke stijging van Dogecoin, van $0,0868 tot $0,0912, een stijging van 5%. DOGE heeft echter sindsdien weer wat terrein verloren en wordt verhandeld voor $0,0869 op het moment van schrijven.

Is Elon Musk volgen een verstandige optie?

Het is belangrijk op te merken dat de prijsstijgingen van cryptocurrency’s vaak tijdelijk zijn en dat er vaak sprake is van een “pump and dump” scenario. Dit betekent dat de prijs kunstmatig wordt opgedreven door beleggers die de prijs willen laten stijgen, om vervolgens snel hun posities te verkopen en winst te maken, waardoor de prijs weer snel daalt.

Bovendien lijkt de invloed van Elon Musk op de cryptocurrency-markt de laatste tijd af te nemen. Zijn tweets hebben niet meer dezelfde impact als voorheen, aangezien beleggers zich steeds bewuster worden van de risico’s van het volgen van de adviezen van één persoon. Hoewel Musk nog steeds invloed heeft op de prijzen van sommige munten, is het onwaarschijnlijk dat hij op lange termijn de enige drijvende kracht zal zijn achter de prijsbewegingen op de cryptocurrency-markt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!