AI kan de ontwikkeling van de metaverse versnellen, aldus mede-oprichter The Sandbox

Volgens Sebastien Borget, mede-oprichter van The Sandbox (SAND), zal kunstmatige intelligentie het tempo versnellen waarin origineel werk in de metaverse wordt gemaakt. Hij zei het volgende tegen CoinDesk TV’s First Mover op Consensus 2023:

“Wat voorheen dagen duurde, van ideevorming en conceptie, kan nu slechts een kwestie van seconden duren. AI zal nog meer makers versnellen en versterken.”

The Sandbox, een cultuur- en entertainmentplatform, is een door gebruikers gegenereerde en virtuele speltool waar gebruikers hun spelervaringen kunnen bouwen, bezitten en verkopen. De game client van het in Hong Kong gevestigde platform werd vorig jaar meer dan 1,3 miljoen keer geïnstalleerd en is digitaal aanwezig in landen als Japan, China, Dubai en Saoedi-Arabië, zei Borget.

Kunstmatige intelligentie heeft op zijn beurt ook brede aandacht gekregen. Sommige van de use-cases, waaronder de tekstgenerator van ChatGPT, zijn in korte tijd erg populair geworden. Anderen zijn echter minder enthousiast over de nieuwe technologie. Zo heeft Italië de toegang tot ChatGPT verboden.

Desalniettemin zei Borget dat AI één van de systemen is die de groei van de metaverse zou kunnen stimuleren. De technologie neemt de noodzaak weg om elk aspect van een omgeving of een avatar-personage te creëren, zei hij. AI kan tevens helpen “de ervaringen die je creëert veel sneller te genereren en te vullen”, voegde hij eraan toe.

AI kan door makers worden gebruikt als een manier om de metaverse “levendiger, leuker om te spelen, creatiever en inclusiever in het algemeen” te maken, zei Borget.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!