Bitcoin koers op weg richting $30.000?

‘S Werelds grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie is in 24 uur tijd met 3,9% gestegen en wist de rest van de cryptomarkt mee te trekken. Volgens gegevens van CoinMarketCap is de koningsmunt op het moment van schrijven gestegen naar $29.561, waardoor het akelig dichtbij de psychologische grens van $30k gekomen is. De laatste keer dat Bitcoin (BTC) deze niveaus bereikte, was in juni vorig jaar – 10 maanden geleden.

Door deze mooie stijging, wisten verschillende andere altcoins ook een mooie stijging door te maken. Zo is de nummer twee cryptocurrency van dit moment, Ethereum (ETH), ook met ongeveer 2% te stijgen, naar een prijs van $1904 op het moment van schrijven.

Bitcoin doet het echter verreweg het beste van de 20 grootste digitale activa. Dit kan gedeeltelijk zijn omdat traders verwachten dat de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, de rentetarieven zal verlagen als gevolg van de bankencrisis, waardoor “risicovolle” activa zoals Bitcoin aantrekkelijker worden.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Anderen geloven echter meer in het verhaal van BTC als veilige haven; met de huidige financiële onzekerheid blijven activa zoals Bitcoin en goud een veilige gok wanneer er (nog steeds) een recessie dreigt.

De Bitcoin koers kende echter een slechte start van het jaar, toen de prijs $16.615 per munt was. De munt wist desondanks een comeback te maken en is nu met meer dan 80% gestegen, ondanks schijnbaar eindeloze regelgevingsproblemen voor de crypto-industrie en een afkeer van beleggers voor risicovolle activa.

Maar het activum echter heeft nog een lange weg te gaan voordat het zijn hoogste punt ooit in november 2021 van $69.044 bereikt. Gaan we dit jaar dit nog redden? Wat denken jullie? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!