Bitcoin-tactiek van MicroStrategy is lachwekkend, aldus North Rock Digital oprichter

De softwareleverancier van Enterprise business intelligence (BI), MicroStrategy, heeft tot nu toe meer dan 140.000 Bitcoin (BTC) gekocht, grotendeels vanwege de enthousiaste inzet van zijn uitvoerend voorzitter en voormalig CEO, Michael Saylor. Niettemin denkt niet iedereen dat dit per se een goede zaak is voor het bedrijf.

Hal Press, de oprichter en CEO van het cryptocurrency-gerichte investeringsfonds North Rock Digital, heeft namelijk zijn bezorgdheid geuit over de grote aankopen van Bitcoin door MicroStrategy en verklaarde op 8 april in een reeks tweets dat het ‘belachelijk dom’ was om een softwarebedrijf hiervoor te gebruiken.

In een reactie op een tweet van Bitcoin Magazine op 5 april, waarin het crypto-nieuwsmedium had benadrukt dat ‘MicroStrategy nu een van de 150 Bitcoin bezit die ooit zullen bestaan’, gezien het maximale aanbod van Bitcoin van 21 miljoen, had Press het volgende te zeggen:

“Het gaat niet snel gebeuren (naar mijn mening minimaal meerdere jaren), maar uiteindelijk zullen al Saylor’s munten verkocht moeten worden. Als het moment daar is, zal het een carrière makende short zijn.”

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

In de volgende tweet maakte hij de strategie van Saylor belachelijk en argumenteerde dat “het idee om een softwarebedrijf te nemen en het tot de nok toe te belasten om een ‘Bitcoin-acquisitiestrategie’ uit te voeren zo lachwekkend dom is dat het eigenlijk best grappig is en dat het achteraf gezien zo voor de hand zou liggen.

Press benadrukte dat zijn standpunt geen commentaar is op Bitcoin, maar dat “het kapen van een openbaar bedrijf en het belasten ervan om elk actief te verwerven op een manier die niets toevoegt aan de kernactiviteit, gewoon geen zin heeft. Hij voegde het onderstaande toe:

“Als hij het deed om ETH te kopen, zou het naar mijn mening net zo dom zijn”, maar gaf toe dat dit niet betekent “dat hij niet winstgevend zal zijn, er is een kans dat hij dat wel zal zijn.”

Het is geen geheim dat Saylor een uitgesproken Bitcoin-enthousiasteling is, die Bitcoin heeft geprezen als een “economische motor gebaseerd op een waarheidsmachine die op het punt staat te verschijnen als een vrijheidsmachine”. Daarom leidde hij MicroStrategy naar de Bitcoin-strategie terug in augustus 2020.

Ondertussen wordt Bitcoin op het moment van schrijven verhandeld voor een prijs van $28.350 met een stijging van 1,66% op de dag.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!