Zwitserse overheidsbank duikt in de cryptomarkt

Terwijl sommige landen druk bezig zijn met het reguleren van de cryptomarkt, zijn andere landen druk bezig om de ruimte te betreden. In de nieuwste ontwikkeling werkte PostFinance, eigendom van de Zwitserse overheid, samen met Sygnum om haar klanten een scala aan gereguleerde cryptocurrency-diensten aan te bieden.

Sygnum is een in Zürich gevestigde gereguleerde digitale activabank die onder toezicht staat van de Zwitserse financiële markttoezichthouder (FINMA). PostFinance daarentegen is vanaf 2023 de op vier na grootste financiële retailinstelling van het land, met meer dan 2,5 miljoen klanten.

PostFinance duikt in crypto

Volgens de officiële aankondiging kunnen PostFinance-klanten toonaangevende cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) kopen, opslaan en verkopen via het B2B-bankplatform van Sygnum.

PostFinance analyseerde de investeringsbehoeften van haar klanten en constateerde een sterke vraag naar cryptocurrency-diensten. Door gebruik te maken van het B2B-bankplatform van Sygnum, zal de 117 jaar oude financiële dienstverlener van Swiss Post dit nieuwe aanbod vanaf de lancering integreren in zijn bestaande infrastructuur.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

In het persbericht werd verder uitgelegd dat de samenwerking PostFinance in staat zal stellen om nieuwe inkomstengenererende diensten te introduceren, zoals staking, naast een reeks cryptocurrencies. Als volledig gereguleerde specialist in digitale activa met een Zwitserse bankvergunning, is Sygnum een ​​van de weinige banken ter wereld die een veilige brug kan slaan tussen traditionele financiële en digitale activa. In een reactie op de nieuwste samenwerking zei Fritz Jost, Chief B2B Officer bij Sygnum Bank:

“We zijn verheugd PostFinance in staat te stellen om digitale activadiensten van institutionele kwaliteit aan hun klanten te leveren. We zijn vastbesloten om voortdurend verdere innovatie en positieve verandering voor de sector en de klanten van onze partnerbanken te stimuleren.”

Het flinke contrast met de VS

PostFinance die crypto omarmt, staat in schril contrast met het cryptoklimaat in de Verenigde Staten. Het falen van het Amerikaanse Congres om een ​​beleid vast te stellen, dwingt de deelnemers uit de industrie naar andere landen, wat bijdraagt ​​aan de frustratie van de bedrijven die vorig jaar zwaar werden getroffen door twee catastrofale crashes – Terra en FTX.

Gedreven door onzekerheid over de regelgeving, overweegt zelfs de grootste Amerikaanse crypto-exchange – Coinbase – om een ​​handelseenheid het land uit te verhuizen. Ook voor deze entiteiten is Europa een gunstige bestemming geworden. USDC-emittent en fintech-bedrijf Circle kondigde ook de opening van een nieuw kantoor in Parijs aan.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!