Ripple CTO maakt Bitcoin maximalisten belachelijk

Ripple’s chief technology officer (CTO), David Schwartz, dook onlangs op Twitter om de spot te drijven met Bitcoin (BTC) maximalisten in een ironische post.

Schwartz, die bekend staat als de architect achter XRP Ledger, reageerde op een tweet die gebruikers uitdaagde om zeven van de tien “tools” (Engels voor zowel gereedschap als voor idioten) te identificeren die in afbeeldingen worden weergegeven, en waarschuwde mensen om niet op de link te klikken omdat het “slechts afbeeldingen van Bitcoin maximalisten” waren.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

De grap impliceert dat Bitcoin maximalisten zelf idioten zijn, wat aangeeft dat Schwartz hun mening niet al te serieus neemt.

Dit is niet de eerste keer dat Schwartz vurige Bitcoin-aanhangers belachelijk maakt. In een eerdere tweet deelde hij het idee van een spookhuis vol Bitcoin maximalisten, waarmee hij de spot dreef met hun vaak dogmatische en niet-aflatende toewijding aan Bitcoin.

De humor achter deze tweets ligt in de voortdurende rivaliteit tussen aanhangers van verschillende cryptocurrencies, met name Bitcoin en XRP, Ripple’s eigen native digitale activa.

Bitcoin maximalisten, die geloven dat de gelijknamige cryptocurrency het enige digitale activum is met een zinvolle toekomst, hebben al lang oorlog met aanhanger van XRP. Ze zijn er van overtuigd dat XRP te gecentraliseerd is en dat het bedrijf erachter, Ripple Labs, te veel controle heeft over de cryptocurrency.

Veel Bitcoin maximalisten zijn dan ook van mening dat het bestaan ​​van XRP in strijd is met het gedecentraliseerde ethos van cryptocurrencies zoals Bitcoin.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!