Internet Computer (ICP) introduceert ckBTC, wat layer-2-mogelijkheden naar het netwerk brengt

De Dfinity Foundation, een belangrijke bijdrager aan de ontwikkeling van Internet Computer (ICP), heeft maandag ckBTC uitgegeven – een liquide en kostenefficiënte “tweeling”-token die op een 1:1-basis wordt ondersteund met Bitcoin (BTC).

De ontwikkeling brengt layer-2-mogelijkheden naar Bitcoin, waardoor het sneller en goedkoper wordt om transacties uit te voeren zonder de beveiliging in gevaar te brengen.

Door rechtstreeks te integreren met het Bitcoin-netwerk, kan ckBTC worden gebruikt voor DeFi-toepassingen op ​​ondersteunde netwerken zonder te vertrouwen op gecentraliseerde overbruggingsdiensten, die een groot beveiligingsprobleem vormen in het bredere crypto-ecosysteem. Zo zei Dominic Williams het volgende:

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

“ckBTC betekent lage transactiekosten, snelheid en vooral geen bruggen. Dit is een mijlpaal in de Bitcoin-reis en de Dfinity Foundation is verheugd om te zien hoe projecten die voortbouwen op de internetcomputer-blockchain ckBTC implementeren en nieuwe use-cases onderzoeken.”

Hoewel Bitcoin-integratie een overvloed aan kansen ontsluit, erft het ook de trage en dure transactietijden die gepaard gaan met het Bitcoin-netwerk. Om dit tegen te gaan, heeft Internet Computer de vergoedingen voor Liquid Bitcoin vastgesteld op slechts 0,0000001 ckBTC, of ​​een paar cent, tegen een waarde die aanzienlijk lager is dan de netwerkkosten voor Bitcoin.

In tegenstelling tot verpakte tokens, gecontroleerd door een gecentraliseerde entiteit, gebruikt ckBTC canisters – smart contracts voor activaoverdrachten – en vereist geen tussenpersonen of risicovolle cross-chain bruggen. Gebruikers storten echte BTC op hun stortingsadres en ontvangen een gelijk aantal ckBTC. Evenzo kunnen gebruikers ckBTC-tokens retourneren om een ​​gelijk aantal echte BTC te ontvangen op een opgegeven Bitcoin-adres.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!