Rechtszaak tussen Ripple en de SEC kan nog maanden duren, aldus advocaat

Veel mensen binnen de cryptocurrency community verwachtten gisteren een beslissing op basis van een voorspelling van advocaat James Filan, die de SEC vs. Ripple (XRP)-zaak bestudeerd heeft. Er is echter geen uitspraak gedaan. De cryptocurrency sector wacht in spanning af op de beslissing van de rechtbank.

Advocaat John E. Deaton heeft nu gezegd dat er geen deadline was voor rechter Analisa Torres om gisteren een beslissing te nemen. Deaton, die duizenden XRP-houders vertegenwoordigt, maakte deze verduidelijking gisteren via een Thread op Twitter. Hij gaf het onderstaande aan:

“Er is sprake van een grote misvatting op CT en YouTube. Alleen verzoeken die langer dan 6 maanden in behandeling zijn, moeten worden vermeld op een lijst die naar het Congres wordt gestuurd. De lijst van 6 maanden is niet van toepassing op het samenvattende vonnis van rechter Torres, omdat het verzoek slechts iets meer dan 3 maanden in behandeling is.”

Belangrijk is dat de Civil Justice Reform Act van 1990 (CJRA) vereist dat elk district rechtbankverzoek dat langer dan zes maanden in behandeling is, wordt vermeld in een rapport dat twee keer per jaar wordt geproduceerd door de directeur van het administratief bureau van de Amerikaanse rechtbanken. Volgens Deaton is het vonnis in de Ripple-zaak slechts iets meer dan drie maanden in behandeling. Hij zei:

“Alleen verzoeken die langer dan 6 maanden in behandeling zijn, moeten worden vermeld op een lijst die naar het Congres wordt gestuurd. De lijst van 6 maanden is niet van toepassing op het samenvattende vonnis van rechter Torres, omdat het verzoek slechts iets meer dan 3 maanden in behandeling is.”

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Hij verklaarde dat de uitkomst binnen een uur bekend kan zijn of dat het nog 30 tot 60 dagen kan duren. Hij legde uit dat rechter Torres haar beslissing over het samenvattende vonnis meestal enkele maanden na haar Daubert/Experts-beslissing neemt, gebaseerd op eerdere zaken.

Begin vorige maand werd de Daubert-beslissing bekendgemaakt en die werd grotendeels als een overwinning voor Ripple beschouwd. Stuart Alderoty, de chief legal officer voor Ripple, suggereerde destijds dat de beslissing de verdediging meer vertrouwen had gegeven.

Als de SEC deze zaak wint, kan het zijn regelgevende agenda voor cryptocurrencies in werking stellen. Bovendien, als de commissie erin slaagt XRP als een effect te definiëren, vallen een groot aantal andere activa en verschillende delen van de cryptocurrency branche onder haar jurisdictie. Deaton voegde hier het volgende aan toe:

“99,9% van alle gerechtelijke uitspraken hebben niet de belangrijkheid en betekenis die deze beslissing mogelijk zal hebben. Niet vaak heeft een beslissing van een rechter niet alleen invloed op de VS, maar op de hele wereld. Internationale houders zijn gegijzeld geweest. 17 amicus-brieven op districtsniveau, enzovoort.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!