Ripple blijft agressief vechten tegen de SEC

Garlinghouse verzekert investeerders dat Ripple zal blijven vechten om duidelijkheid te krijgen over de regelgeving in de Amerikaanse cryptocurrency-markt.

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, heeft investeerders gerustgesteld dat het bedrijf de SEC agressief zal betrekken in een juridische strijd om ervoor te zorgen dat de hele Amerikaanse crypto-industrie duidelijke regels krijgt. Garlinghouse maakte dit bekend in reactie op een tweet van Ripple’s General Counsel, Stuart Alderoty.

Eerder vandaag informeerde Alderoty XRP-houders dat het Silicon Valley-blockchainbedrijf publiekelijk zijn geredigeerde antwoord had ingediend op het verzet van de SEC tegen zijn kort geding. In een reactie op de laatste aanvraag van Ripple zei Garlinghouse:

“Ik zei het op dag 1; we zullen agressief vechten om duidelijke regels te krijgen voor de hele industrie in de VS.”

Hij feliciteerde het Ripple-team voor het helpen van het bedrijf bij het bereiken van de samenvattingsbeoordelingsfase, en voegde eraan toe:

“Ripple stond sterk en weerstond de aanval van de SEC. Ik kijk ernaar uit om aan de goede kant van justitie te staan.”

Alderoty reageert op de recente indiening van Ripple

In wat Alderoty omschreef als de laatste inzending van Ripple, diende het technologiebedrijf uit Silicon Valley gisteren zijn geredigeerde samenvatting van het oordeel in. Alderoty voegde eraan toe dat Ripple trots is op de verdediging die het de afgelopen twee jaar tegen de SEC heeft gevoerd.

“We hebben het altijd eerlijk gespeeld met het Hof. Ik kan niet hetzelfde zeggen voor onze tegenstander.”

Ripple merkte in een antwoord op dat de oppositiebrief van de SEC bevestigt dat de rechtbank een oordeel moet vellen in het voordeel van het bedrijf.

Volgens Ripple kan de SEC niet bewijzen dat haar XRP-verkopen van 2013 tot 2020 een aanbieding voor een investeringscontract vormen. Ripple hekelde de SEC en zei dat het zijn zaak verkeerd had gekarakteriseerd door te beweren tot winnaar te zijn uitgeroepen in beveiligingszaken waarin de essentiële ingrediënten van de Howey-test niet aanwezig waren. Het zei het volgende:

“Uiteindelijk kan de SEC niet wijzen op een enkel geval waarin een investeringscontract wordt gevonden zonder de ‘essentiële ingrediënten’ die in Howey zijn geïdentificeerd. En het staat buiten kijf dat de zaak er geen heeft.”

Aan de andere kant benadrukte de Securities and Exchange Commission drie feiten die bewijzen dat de XRP-verkopen van het bedrijf een aanbod voor een investeringscontract vormden. Volgens de SEC heeft Ripple bevestigd dat het $2 miljard van investeerders heeft ontvangen in ruil voor XRP. Bovendien beweerde de SEC dat Ripple zich niet verzette tegen de “gemeenschappelijke onderneming” en “de verwachting van winst uit de inspanningen van anderen” ingrediënten van de Howey-test. De SEC merkte op:

“Geen van de tegenargumenten van de beklaagde staat een kort geding in de weg. De primaire tactiek van de beklaagden is om controlerend precedent af te buigen met fictieve tests, de feiten te vertroebelen en de schuld te verschuiven naar de SEC.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!