Crypto-beurs Bittrex sluit deuren in de VS

Cryptocurrency exchange Bittrex sluit zijn activiteiten in de Verenigde Staten vanwege “voortdurende regelgevingsonzekerheid”, nu Amerikaanse toezichthouders hun handhavingsinspanningen tegen cryptohandelplatforms verhogen. Reguleringsvereisten zijn momenteel “vaak onduidelijk en worden zonder gepaste discussie of inbreng gehandhaafd, wat resulteert in een onevenwichtige concurrentielandschap”, aldus Bittrex.

Bittrex verlaat Amerikaanse cryptomarkt

Cryptocurrency-exchange Bittrex heeft vrijdag de sluiting van zijn Amerikaanse activiteiten aangekondigd. De beurs tweette:

“Vanwege voortdurende regelgevingsonzekerheid hebben we de moeilijke beslissing genomen om onze Amerikaanse activiteiten af te bouwen, met ingang van 30 april 2023.”

“Alle fondsen zijn veilig en kunnen onmiddellijk volledig worden opgenomen”, voegt de aankondiging toe, waarbij wordt benadrukt dat de sluiting geen invloed heeft op niet-Amerikaanse klanten die het wereldwijde Bittrex-platform gebruiken.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Richie Lai, CEO en mede-oprichter van Bittrex, legde uit: “Het is gewoon niet economisch haalbaar voor ons om te blijven opereren in de huidige Amerikaanse regelgevings- en economische omgeving.” In zijn opmerkingen merkte Lai op dat zijn handelsplatform deze maand negen jaar oud werd:

“Negen jaar later is het cryptosysteem heel anders. Reguleringsvereisten zijn vaak onduidelijk en worden zonder gepaste discussie of inbreng gehandhaafd, wat resulteert in een onevenwichtig concurrentielandschap.”

Bittrex merkte op dat de laatste volledige dag waarop gebruikers hun cryptocurrency kunnen opnemen, 29 april is. Bovendien is de laatste dag om fiatopnames in te dienen 24 april om 17.00 uur PDT voor draad en 27 april om 17.00 uur PDT voor ACH.

In de VS worden cryptocurrency-bedrijven geconfronteerd met toenemend toezicht, aangezien de Securities and Exchange Commission (SEC) handhavingsinspanningen prioriteit geeft. De SEC heeft meerdere cryptobedrijven aangepakt, zoals het uitgeven van een Wells-bericht aan Coinbase en het indienen van aanklachten tegen Kraken over het stakingsprogramma van de beurs.

SEC-voorzitter Gary Gensler heeft recentelijk om meer financiering voor zijn agentschap gevraagd om wangedrag in de cryptoruimte te bestrijden. Hij heeft beweerd dat alle crypto-tokens, Behalve bitcoin, effecten zijn. Bovendien heeft de Commodities Futures Trading Commission (CFTC) een klacht ingediend tegen Binance en zijn CEO, Changpeng Zhao (CZ).

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!