Mike Novogratz voorspelt hogere koersen voor BTC en ETH vanwege chaos bij banken

De CEO van Galaxy Digital, Mike Novogratz, heeft een bullish sentiment geuit over crypto, aangezien Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en andere digitale activa enorme Year-to-Year-rallies laten zien. Tijdens een Galaxy Digital winstoproep zei Novogratz dat de ‘markt sterk aanvoelt’ en dat crypto-prijzen waarschijnlijk de komende maanden zullen stijgen. Volgens Novogratz drijven retail-beleggers de rally aan, aangezien de twee blue-chip crypto’s andere activaklassen hebben overtroffen. Mike Novogratz gaf het onderstaande aan:

“Ik zou het opnieuw zeggen – Bitcoin en Ethereum zijn de beste risico-aangepaste investeringen geweest over twee jaar, drie jaar, vier jaar, dit jaar tot nu toe, en retail begrijpt dat.

Dit is hun manier om deel te nemen aan financiële markten, of een van hun manieren, en veel van de prijsstijging komt van retail, en dus zien we dat niet direct omdat we niet direct retail doen, maar we doen veel Business-to-Business-to-Consumers en dus zien we het via onze tegenpartijen.

Maar de markt voelt sterk aan, en als ik er technisch naar kijk op grafieken, hebben we grote wekelijkse sluitingen gehad. Ik ben verbaasd om mezelf dit te horen zeggen gezien mijn mindset eind december, maar het zou me niet verbazen als we over drie maanden, zes maanden, negen maanden aanzienlijk hoger staan.”

De CEO van Galaxy Digital zei daarnaast dat crypto-activa hun ‘moment’ hebben te midden van een bankencrisis en hoge inflatiecijfers. Het volgende werd door Mike Novogratz aangegeven:

“Dit is het moment van crypto. Crypto werd, op veel manieren, gecreëerd voor dit punt, toch? Satoshi Yakamoto maakte zich in 2009 zorgen over de ineenstorting van het legacy-financiële systeem. Hij maakte zich zorgen over populisme dat onze politiek zou besmetten en het constante drukken van fiat-valuta’s en de devaluatie van geld, en creëerde Bitcoin.

Bitcoin was echt de eerste gedecentraliseerde opslag van waarde of geld, wat vervolgens echt de geboorte gaf aan deze hele industrie van een gedecentraliseerde revolutie.

Er is niets zoals een bankencrisis in de Verenigde Staten, waarbij op de ene dag Silicon Valley Bank gezond is en drie dagen later failliet is, waarbij Signature Bank een belangrijk onderdeel is van de infrastructuur voor advocaten in Amerika, voor crypto, voor onroerend goed in New York, en een week later failliet is, om je eraan te herinneren dat ons systeem kwetsbaar is.

We hebben een schuldenorgie gehad, letterlijk ons volproppend met goedkoop geld gedurende jaren, vooral na ’08, en hebben een schuld-ten-opzichte-van-het-BBP in dit land opgebouwd die misschien onhoudbaar is.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!