G7 komt met strengere regels voor de cryptomarkt

Hoe meer mainstream de crypto-industrie wordt, hoe meer landen toewerken naar het reguleren van de ontluikende markt. Zo komt er dagelijks nieuws naar buiten over nieuwe wetten die gevormd worden om verschillende aspecten van de industrie aan te pakken. Nu is er echter nieuws naar buiten gekomen dat ambtenaren van de zeven grootste economieën, bekend als de Groep van zeven (G7), ook proberen om strengere regels voor de sector vast te stellen.

Volgens Kyodo News zullen functionarissen uit Japan, de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Italië binnenkort nieuwe regelgeving bespreken om de transparantie met cryptobedrijven te vergroten en de consumentenbescherming te versterken.

Kyodo News noemt de functionarissen met kennis van de intenties van de groep niet bij naam, echter geeft het platform aan dat hun inspanningen bedoeld zijn om zorgen weg te nemen over de impact die crypto zou kunnen hebben op wereldwijde financiële systemen.

Aanleiding voor de discussie zijn onder meer de implosie van cryptocurrency-beurs FTX in november en de recente bankproblemen in de Verenigde Staten. Kyodo News meldt dat “de groep hoopt het voortouw te nemen bij het formuleren van wereldwijde normen.”

De groep is voornemens haar standpunt kenbaar te maken in een officiële verklaring van buiten de vergadering, volgens het rapport.

De G7 is echter slechts een van de vele internationale entiteiten die de cryptomarkt onderzoeken en regelgevingsaanbevelingen overwegen. Volgens het rapport zullen de ministers van Financiën en de presidenten van de centrale banken van de Groep van 20 (G20) grote economieën kwesties in verband met crypto bespreken tijdens de bijeenkomst van half april in Washington.

De internationale monetaire toezichthouder, de Financial Stability Board (FSB), heeft ook zijn mening over digitale activa geuit en zei dat ze van plan zijn crypto-serviceproviders “aan dezelfde normen te houden als banken … als ze dezelfde service bieden die banken bieden”.

Volgens Kyodo News is de FSB van plan om in juli de definitieve versie van een regelgevingskader met betrekking tot de cryptomarkt aan te kondigen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!