Ticketmaster lanceert digitale tickets op basis van NFT’s

Non-fungible tokens (NFT’s) worden momenteel veelal gebruikt als representaties van digitale kunstwerken. Er is echter een ander belangrijke use-case waar grote bedrijven steeds vaker op inspelen, namelijk het gebruik van NFT’s om de authenciteit van fysieke producten en toegangskaartjes te bewijzen. Dit laatste heeft ticketgigant Ticketmaster zojuist aangekondigd op het Ethereum-netwerk.

Ticketmaster heeft gisteren aangekondigd dat de Ethereum NFT token-gating-functie live is gegaan, dat is ontwikkeld in samenwerking met de populaire metalband Avenged Sevenfold, die zijn eigen Deathbats Club NFT-collectie heeft en de token-gating-functie heeft getest voorafgaand aan de volledige uitrol.

In het geval van Avenged Sevenfold kregen eigenaren van de 10.000 Deathbats Club Ethereum NFT’s vroege toegang om kaartjes te kopen voor de komende arenashows van de band in New York City en Los Angeles in juni. Frontman Matt Sanders – die M. Shadows heet – zei dat er tussen de twee shows in totaal ongeveer 1.000 kaartjes zijn gekocht met de NFT-gating-functie.

Tijdens het aankoopproces, zei Sanders, zal Ticketmaster gebruikers vragen een portemonnee aan te sluiten om het eigendom van een van de in aanmerking komende NFT’s te verifiëren. Daarna is het in feite hetzelfde koopproces als gewoonlijk, maar met minder concurrentie en bots die vechten voor een kleine pool van tickets.

Ticketmaster ontwikkelde de functie in samenwerking met de band en hun Web3-team, Bitflips, dat artiestgerichte NFT-projecten creëert. Sanders vertelde dat hij voor het eerst in contact kwam met David Marcus, Ticketmaster’s EVP van Global Music, tijdens de NFT LA-conferentie van vorig jaar, en dat de discussie leidde tot de creatie van de token-gating-functie. Hij vervolgde met:

“Linken naar liveshows creëert een unieke waarde, en we hebben onze token-gating-mogelijkheden ontwikkeld op basis van hoe artiesten hun gemeenschap willen verbinden met hun concerten.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!