Bitcoin kan een macro-uptrend bevestigen op de monthly candle

Bitcoin (BTC) heeft zijn leidende positie als belangrijkste aanjager van het ecosysteem van digitale valuta behouden, met een gestage stijging naar het niveau rond de $28.000. Bitcoin heeft echter moeite om structureel boven de $28.000 te blijven en het lijkt er dan ook op dat de psychologische grens van $30.000 nog even moet wachten.

Te midden van dit alles merkte een topmarktanalist op Twitter, Rekt Capital, op dat de macro-uptrend van Bitcoin volledig bevestigd zal worden als de belangrijkste cryptocurrency de maandelijkse candle kan sluiten op of boven het ondersteuningsniveau van $25.000. Het volgende werd aangegeven:

“Alles wat #BTC hoeft te doen om een nieuwe macro-uptrend te bevestigen, is de maandelijkse kaars sluiten boven ~$25000. Tot dusver, zo goed $BTC #Crypto #Bitcoin”

Op dit moment wordt BTC verhandeld ver boven dit niveau en deze veronderstelling zal nu waar blijven als de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie niet onder dit niveau valt. Bitcoin heeft meer dan zes maanden niet boven de $30.000 gehandeld en als BTC boven dit niveau kan stijgen, kan dit extra financiering naar de digitale valuta betekenen van zowel particuliere als institutionele beleggers trekken.

Bitcoin trekt op dit moment veel interesse, gezien het macro-economische vooruitzicht dat het wereldwijde financiële ecosysteem grotendeels heeft verontrust. Met bankinstortingen over de hele wereld en het aanscherpen van monetair beleid is de vraag naar zelfbankieren via Bitcoin de afgelopen weken toegenomen.

Op basis van zijn ontwerp opereert Bitcoin op een gedecentraliseerde manier, en zijn activiteiten zijn afhankelijk van zijn code en niet van een gecentraliseerde entiteit. Het wordt gepositioneerd als een goede bescherming tegen inflatie, en steeds meer institutionele beleggers beschouwen de asset als een store of value. Met een maximale aanbodlimiet van 21 miljoen heeft de digitale valuta een element van deflatie waarvan velen denken dat het de prijs in de loop van de tijd zal stimuleren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!