Bitcoin presteert in 2023 beter dan 97% van de S&P 500 bedrijven

Terwijl de financiële markten blijven worstelen door de crisis die al verschillende grote bankinstellingen heeft verpletterd, heeft Bitcoin (BTC) betere resultaten behaald dan bijna 100% van de 500 toonaangevende beursgenoteerde bedrijven in de Verenigde Staten tijdens de derde maand van 2023.

De prijs van Bitcoin is namelijk sinds 10 maart met ruim 37% gestegen en sinds het begin van het jaar met meer dan 72%. Bovendien heeft de grootste cryptocurrency betere jaar-op-jaar (YTD) rendementen behaald dan 488 of 97,6% van de S&P 500 bedrijven, waaronder FedEx, Apple en Amazon, aldus gegevens van CryptoManiaks.

In vergelijking hiermee hebben slechts 12 bedrijven onder de S&P 500 de drempel van 35% rendement op YTD weten te overschrijden, wat betekent dat Bitcoin beter heeft gepresteerd dan de YTD-rendementen van 27,2% van FedEx, de 19,3% YTD-rendementen van Apple en de 17,8% die Amazon heeft geregistreerd.

Eerder vandaag kwam het nieuws naar buiten dat Bitcoin in 2023 grondstoffen heeft overtroffen, waaronder goud. Goud wordt traditioneel gezien als de best presterende grondstof en volgens grondstoffen specialist Mike McGlone bevindt Bitcoin zich waarschijnlijk in een super cyclus.

Daarnaast blijkt dat momenteel 72% van de holders va Bitcoin winst maken met de huidige prijzen. Het gros van deze mensen bezit BTC al meer dan een jaar. Bovendien registreren investeerders die in november 2021 begonnen met het dollar-kosten-gemiddeld (DCA) investeren in Bitcoin tegen de piekprijs van $69.000, momenteel 10% rendement op hun reguliere investering, ondanks dat de prijs van Bitcoin aanzienlijk lager is dan zijn hoogste waarde ooit.

Op het moment van schrijven probeert BTC de $29.000 aan te vallen. Het handelt namelijk op $28.726 met een stijging van ruim 2,5% op de dag. Het is echter de vraag op Bitcoin door kan stijgen met het oog op de rentetarieven die vanavond in de VS zullen worden gepresenteerd door de Fed. Mocht de Fed de rentetarieven verlagen of verhogen met minder basispunten dat verwacht, is het waarschijnlijk dat BTC nog door kan stijgen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!