72% van de Bitcoin holders maken winst bij de huidige prijzen

Ondanks dat de winsten van de afgelopen weken afnemen, heeft Bitcoin (BTC) toch zijn bullish kracht laten zien tijdens de voortdurende financiële crisis die de bankensector heeft getroffen. Momenteel maakt het merendeel van de holders winst.

Op dit moment maakt maar liefst 72% van de holders winst bij de huidige prijs (in the money), terwijl 25% verlies lijdt en 3% in the money zit, volgens de laatste gegevens van het cryptocurrency-trackingplatform IntoTheBlock op 22 maart.

Van alle waargenomen holders van de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie wordt 69% van hen beschouwd als langetermijnhouders, die Bitcoin meer dan een jaar in bezit hebben. 23% van het totaal houdt Bitcoin vast in een periode tussen de één en twaalf maanden en 8% bestaat uit adressen die het minder dan een maand vasthouden.

Ondertussen is het succes van Bitcoin te midden van de financiële crisis tot nu toe aanzienlijk geweest, gezien het feit dat de crypto de kritieke drempel van $28.000 heeft overschreden. Bitcoin wordt op dit moment verhandeld voor een prijs van $28.205 met een lichte stijging van bijna één procent op de dag. Als er wordt gekeken naar het zevendaags verschil, is Bitcoin zelfs met bijna 15% gestegen.

Bovendien is het belangrijk om op te merken dat Bitcoin in 2023 de grondstoffen, met name goud, heeft overtroffen. Goud wordt traditioneel gezien als de best presterende old-guard commodity. Volgens senior commodity-analist van Bloomberg, Mike McGlone, is de super-cycle van Bitcoin begonnen nu het sterker is dan goud.

Daarnaast voegde Bitcoin meer dan $200 miljard toe aan haar marktkapitalisatie in 2023. In dezelfde periode hebben vijf toonaangevende banken in de Verenigde Staten gezamenlijk een verlies van $108,92 miljard leden. De Fear & Greed’-index van de crypto bereikte bovendien een 16-maanden hoogtepunt, wat wijst op een sterke koopsentiment.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!