Analist voorspelt enorme rally voor Ethereum

Een populaire crypto-analist, die bekend staat om zijn voorspelling van de bodem van Bitcoin (BTC) in 2018, voorspelt een enorme rally voor Ethereum (ETH).

De anonieme analist Smart Contracter vertelt zijn 221.400 volgers op Twitter dat Ethereum aan het einde van een correctie lijkt te zijn en klaar is om te stijgen:

“ETH/BTC heeft zojuist een dieptepunt van zes maanden bereikt, slechts 3% lager dan waar mijn belangrijke koopzone begint.

Niet onder de omstandigheden waarvan ik dacht dat het zou gebeuren (ik dacht dat ETH en BTC zouden dalen maar ETH meer), maar er is geen kans dat ik de monsterlijke ETH-rally die eraan komt, ga missen.”

Bron: Smart Contracter/Twitter

Op zijn grafiek laat de analist zien dat ETH/BTC zich in een neerwaartse correctie bevindt en op het cruciale 0,618 Fibonacci retracement supportpunt staat, wat handelaren zien als een belangrijk punt voor een mogelijke stijging.

De bullishness van Smart Contracter op ETH komt terwijl crypto-analyseplatform Santiment zegt dat sharks de afgelopen jaar 3,61 miljoen ETH-munten hebben verzameld, ter waarde van een enorme $6,13 miljard.

Daarentegen hebben whales meer dan twee keer zoveel verkocht.

Zo vertelt het analyseplatform:

“De grote adressen van Ethereum hebben hun voorraad aanzienlijk verschoven. Adressen die 10-10.000 ETH vasthouden, hebben gezamenlijk 3,61 miljoen munten toegevoegd in het afgelopen jaar. Ondertussen hebben adressen met 10.000-10.000.000 ETH gezamenlijk 9,43 miljoen munten verkocht in dezelfde periode.”

De crypto-analist zegt ook dat Optimism (OP) er bullish uitziet.

“Een bullish expanded flat op dagelijkse basis voor OP tegen USD, BTC en ETH-paren. Ziet eruit als een van de alts die het in mijn opinie heel goed zal doen.”

Bron: Smart Contracter/Twitter

Met behulp van de Elliott Wave-theorie, een geavanceerde technische analyse methode die toekomstige prijsacties voorspelt op basis van crowd psychology in golven, zegt Smart Contracter dat Optimism aan de onderkant van een correctie staat en het zichzelf klaarmaakt om naar boven te gaan.

Bron: Smart Contracter/Twitter

Ethereum is op het moment van schrijven $1.819 waard en Optimism handelt op $2,57.