Ripple en Blockchain Founders Fund kondigen strategische samenwerking aan

Crypto-betalingsbedrijf Ripple Labs en Blockchain Founders Fund hebben een strategische samenwerkingsovereenkomst aangekondigd om Web3-georiënteerde start-ups te ontwikkelen en te adopteren.

Als onderdeel van de samenwerking heeft Ripple een investering gedaan in een in Singapore gevestigd durfkapitaalfonds, dat blockchain-bedrijven die zich in een vroeg stadium bevinden maar al een groot potentieel hebben, verder zal ondersteunen. Het bedrag van de investering is niet bekendgemaakt.

Momenteel heeft het Blockchain Founders Fund al meer dan 100 bedrijven in zijn portefeuille gericht op Web3-activiteiten. Een opmerkelijk voorbeeld is LunarCrush, een portaal dat cryptoprojecten analyseert op basis van hun op sociale media. Volgens Brooks Entwistle, managing director bij Ripple, zou de samenwerking met het Singaporese fonds het volledige potentieel van blockchain als technologie moeten ontsluiten en een nieuwe reeks producten met real-world toepassingen moeten creëren.

Op een interessante manier combineert deze samenwerking twee eigenschappen die inherent zijn aan de activiteiten van Ripple. De eerste is de affiniteit van het cryptobedrijf met de Aziatische regio. Wij meldde eerder een groot aantal partners van het bedrijf in belangrijke Aziatische landen, waar de focus vooral op het gebied van betalingen en geldovermakingen ligt.

Het tweede kenmerk kan worden omschreven als de focus van Ripple op het ontwikkelen van nieuwe technologieën en het zoeken naar mogelijkheden om bestaande te verbeteren, terwijl er geld in wordt gestoken. Als het niet via dergelijke partnerschappen is, investeert het bedrijf rechtstreeks in start-ups en moedigt het ontwikkelaars aan om te innoveren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!