Binance wil CoinDesk overnemen voor $75 miljoen

‘S Werelds grootste cryptocurrency-beurs Binance lijkt zijn portefeuille opnieuw te willen diversifiëren. Volgens een artikel van Blockworks is het bedrijf namelijk bezig met de overname van de crypto-mediagigant CoinDesk via Binance Capital Management (BCM).

Binance heeft serieuze interesse

Het crypto-nieuwsbedrijf heeft sinds januari van dit jaar een overname op het oog na financiële instabiliteit bij het moederbedrijf Digital Currency Group (DCG). Als gevolg hiervan heeft het grote bedrijven aan weten te trekken, met Binance als de meest serieuze kandidaat.

Mensen die bekend zijn met de zaak onthulden dat de overname waarschijnlijk zal worden gedaan via de crypto-gegevensaggregatorsite CoinMarketCap, eigendom van Binance, die is geregistreerd in Delaware, Verenigde Staten. Naar verluidt staat de deal op dit moment echter in de wacht. De bronnen onthulden dat de eerste onderhandelingen tussen Binance en CoinDesk zijn mislukt vanwege de vrees voor een massale uittocht van journalisten van het persbureau als Binance de meerderheidsaandeelhouder zou worden.

CoinDesk staat publiekelijk te koop

CoinDesk, een van de sterren van de indrukwekkende cryptoportfolio van Digital Currency Group, kwam in januari voor het eerst op de markt nadat CEO Kevin Worth had bevestigd dat het platform te koop stond. Dit was rond de tijd dat Genesis, het zusterbedrijf van CoinDesk, Chapter 11-faillissementbescherming aanvroeg toen beschuldigingen van financiële discrepanties bij DCG aan het licht kwamen.

Het crypto-persbureau huurde investeringsbank Lazard Ltd. in om een ​​gedeeltelijke of volledige verkoop te onderzoeken. Worth vertelde destijds aan CNBC dat zijn bedrijf “talrijke inkomende indicaties van interesse” had ontvangen. Vroege schattingen suggereerden dat CoinDesk maar liefst $ 300 miljoen zou kunnen opbrengen. Bronnen die bekend zijn met de zaak hebben echter onthuld dat de waarde van een mogelijke deal in de buurt van $75 miljoen zou liggen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!