Ripple Labs had ook “enige blootstelling” aan Silicon Valley Bank

Terwijl de markt overspoeld wordt door nieuws omtrent Silicon Valley Bank, gaf de CEO van Ripple Labs, Brad Garlinghouse, aan dat het bedrijf ook “enige blootstelling” had aan de in problemen verkerende financiële instelling. Hij zei echter dat mensen zich geen zorgen hoeven maken, aangezien het nog steeds “een sterke financiële positie” behoudt. Desalniettemin weigerde hij het bedrag te kwantificeren.

Meerdere crypto-bedrijven hadden blootstelling

Ripple is het nieuwste cryptobedrijf dat commentaar geeft op zijn connecties met Silicon Valley Bank, die vrijdag faalde nadat een run op deposito’s regelgevers dwong om de FDIC de controle over zijn resterende activa te geven. Uit angst dat grote spaarders mogelijk niet gezond worden gemaakt, zouden federale toezichthouders maatregelen overwegen om het op een na grootste bankfaillissement in de geschiedenis van de Verenigde Staten te voorkomen, met angst voor een bredere crisis.

Ripple was echter niet het enige cryptobedrijf dat blootstelling had aan SVB. Zo werd eerder al duidelijk dat Circle, het bedrijf dat de populaire stablecoin USDC beheert, $3,3 miljard van de $40 miljard aan USDC-reserves nog steeds vastzat bij SVB. Dit veroorzaakte aanzienlijke FUD over de staat van de reserves, wat op zijn beurt weer voor een ontkoppeling van de Amerikaanse dollar zorgde bij de stablecoin.

Ripple verwacht geen verstoringen

Ondertussen zoeken delen van de startup- en technologiegemeenschap die op Silicon Valley Bank vertrouwden, naar kortetermijnoplossingen voor dagelijkse problemen, zoals de loonadministratie. Ripple verwacht echter geen grote problemen. Zo zei Garlinghouse het volgende:

“We verwachten GEEN verstoring van onze dagelijkse activiteiten en hadden al een meerderheid van onze USD in handen met een breder netwerk van bankpartners.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!