CryptoCoinTalk: Bitcoin daalt 15%! Is een bounce aanstaande?!

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Sinds het ophalen van de liquiditeit op de $25.200 is Bitcoin (BTC) omlaag gaan trenden en lijkt het nu op zoek naar de liquiditeit ergens aan de onderkant. Waar ik geïnteresseerd raak in het spelen van een long positie lees je in dit artikel. Lees snel verder!

Koop je Bitcoin (BTC) nu op de goedkoopste beurs van Nederland en trade je eerste €5.000 GRATIS!

4-uur-grafiek

Bitcoin blijft dus zwakte tonen. Het lijkt erop dat we lager liquiditeit gaan opzoeken. Eerste point of interest is de $21.327. Het tweede point of interest is $20.385. Ik gebruik trendlijnen niet echt om op te traden, maar voor een extra stukje confirmatie kan het wel prettig zijn. We hebben momenteel de trendlijn gebroken en afgewezen en daardoor is er wel een mogelijkheid dat we een stukje verder kunnen gaan doorschieten. Best case scenario gaan we $21.327 ophalen en daarna al sterkte zien, maar dat zal de komende dagen waarschijnlijk gaan uitwijzen. Bij beide punten ga ik op zoek naar koopkansen.

Bron: TradingView

21 & 12 EMA

Er is nog altijd hoop voor de bulls en de 21 en 12 EMA zouden hierin weleens uitkomst kunnen bieden. De EMA staat voor Exponential Moving Average, oftewel het exponentieel bewegende gemiddelde.

  • In een agressief bullish trendende markt dienen de EMA’s als support.
  • In een agressief bearish trendende markt dienen de EMA’s als resistance.

– Rood is de 21EMA (Langlopende EMA)
– Blauw is de 12EMA (Kortlopende EMA)

Wat we vooral niet willen zien in deze situatie is dat we het scenario krijgen wat in blauw gemarkeerd is op Bitcoin. Dan vormen we een deviatie en volgen waarschijnlijk veel lagere prijzen. Een nipte close eronder is geen ramp, maar overtuigende closes met lange rode bodies zou niet gunstig zijn voor het korte en middentermijn bullish perspectief. En op het lange termijn plaatje zal het waarschijnlijk langer gaan duren voordat we echt serieus omhoog gaan trenden.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, het zijn zeer interessante dagen voor Bitcoin. Ik denk dat we veel volatiliteit kunnen gaan verwachten, dus houd daar rekening mee. Ik neig nog altijd naar meer upside op Bitcoin, maar daarvoor moeten we wel echt belangrijke prijslevels gaan vasthouden. Anders ben ik genoodzaakt lager te kijken.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!