Alden noemt BTC een goede koop tegen de huidige prijzen, maar er zit een addertje onder het gras

Macro expert Lyn Alden heeft gezegd dat Bitcoin (BTC) op dit moment een goede koop is tegen de huidige prijs, maar waarschuwt handelaren om in gedachten te houden dat er mogelijk volatiliteit op komst is. Alden gaf in een interview met Swan Signal aan dat de huidige waarde van Bitcoin investeerders een mogelijk zeldzame kans geeft om de koning van crypto tegen zo’n prijsniveau te accumuleren. Volgens Alden bestaat er echter een mogelijkheid dat Bitcoin later dit jaar in waarde daalt als federale monetaire beleidslijnen de liquiditeit opdrogen. Alden zei het onderstaande:

“Ik maak me wel wat zorgen over de tweede helft van het jaar, omdat zodra ze het schuldenplafond oplossen, je vrijwel zeker de Treasury liquide middelen uit de markt gaat zien halen om de Treasury-account weer aan te vullen en als de Fed op dat moment nog steeds liquiditeit terugtrekt, kun je een snelle afname van liquiditeit krijgen. Dus je zou negatieve hersteltests kunnen krijgen. Je zou consolidaties, correcties kunnen krijgen.”

Alden gaf aan dat het moeilijk is om te voorspellen wat de marktomstandigheden later dit jaar zullen zijn, samen met het monetaire beleid van de Federal Reserve. Zij voegde het volgende toe:

“Maar het is onduidelijk hoe het zal uitpakken. Het is mogelijk dat de Fed tegen die tijd niet eens meer kwantitatief zal verkrappen. Het is mogelijk dat de Treasury heel langzaam zal proberen op te trekken. We weten niet precies wanneer of hoe het schuldenplafond zal worden opgelost. Dus veel hiervan is een gokspel en het is moeilijk te zeggen of Bitcoin zal stijgen en dan corrigeren vanaf welk niveau het ook steeg, het zou niet terug kunnen corrigeren naar waar het nu is, of het zou kunnen.”

Volgens de macro-expert zijn een meerjarig perspectief en rekening houden met de fundamenten van het netwerk de belangrijke factoren voor investeerders:

“Professionele handelaren zullen proberen eruit te halen wat ze kunnen, maar ik denk dat ik voor de overgrote meerderheid van mensen zou wijzen op het feit dat het qua de meeste metrics een diep waardegebied is, gebaseerd op veel verschillende metrics. Ik denk dat het aantrekkelijk is vanuit een perspectief van drie tot vijf jaar.

Als je de fundamenten van het netwerk monitort, als je denkt dat het netwerk gezond is, als je denkt dat alle aspecten nog steeds werken zoals bedoeld, als je niet ziet dat er concurrenten zijn die ook maar in de buurt komen van wat Bitcoin biedt, dan denk ik dat het een sterke koop is.

En ik zou alleen willen waarschuwen dat ik denk dat er mogelijk een periode van turbulentie is in de tweede helft van dit jaar, nadat sommige van deze schuldenplafondzaken zijn opgelost. Ik denk dat we daar nog niet helemaal uit zijn.”

Bitcoin wordt op dit moment verhandeld voor een prijs van $23.751 met een stijging van bijna 2% op de dag.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!