Bitcoin koers nadert cruciaal moment, aldus analist

De gerenommeerde handelaar die in november de bodem van Bitcoin (BTC) kocht op $16.000, bekend op Twitter als DonAlt, heeft in zijn nieuwe editie van zijn Weekly Roundup aangegeven dat er een cruciaal moment voor de markt aan zit te komen nu de maandelijkse afsluiting van BTC nadert.

De analist gaf aan dat BTC op het punt staat boven de maandelijkse weerstand te sluiten op $23.291, wat zou betekenen dat de rally van BTC in 2023 nog niet voorbij is. Hij zei het volgende:

“Als we boven [maandelijkse weerstand] sluiten, zou ik volgende maand een klein beetje choppen kunnen zien. Maar over het algemeen zou ik verwachten dat [BTC weer omhoog gaat]. Dus ik zal heel blij zijn met mijn positionering.”

De handelaar zei verder dat hij de markt opnieuw op $23.000 betrad vanwege de intense angst om iets te missen, en omdat zijn bullish kijk op BTC intact bleef toen het op korte termijn bullish invalidatie naderde op $23.000.

Als de Bitcoin koers echter opnieuw onder de $23.000 zakt en een cruciaal gebied van korte termijn ondersteuning nadert rond $22.500, denkt de analist dat handelaren uiterst voorzichtig moeten zijn. Hij gaf het onderstaande aan:

“We kregen een beetje terugval naar, naar mijn mening, de beste ondersteuning op dat gebied [ongeveer $23.000]. Als het begint af te breken, denk ik dat het zinvol is om voorzichtig te zijn, want dan komen we in een gebied waar we geen hogere dieptepunten meer maken en komen we terug in deze oude bereiken [onder $ 22.500].”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!