Coinbase’s kwartaalcijfers beter dan voorspeld

Coinbase, een van de grootste cryptocurrency-beurzen ter wereld, heeft onlangs zijn kwartaalverslag gepubliceerd die tot verbazing beter was dan voorspeld.

Volgens het kwartaalverslag van Coinbase was de nettowinst van het bedrijf in 2022 $605 miljoen, een stijging van 5% ten opzichte van $590 miljoen in het voorgaande kwartaal en aanzienlijk hoger dan de schattingen van analisten die $588 miljoen voorspelden. Volgens het gegevensanalyseplatform FactSet was het aangepaste verlies van het bedrijf van $2,46 per aandeel voor het kwartaal ook hoger dan de voorspellingen van analisten van $2,52 per aandeel. Ondanks de prestaties daalde het kwartaaltransactievolume van Coinbase met 12% tot $322 miljoen als gevolg van een verminderd algemeen handelsvolume.

Verschillende bronnen van inkomen

Het grootste deel van de inkomsten van Coinbase komt uit het handelsvolume van de beurs, dat daalde van $547 miljard een jaar geleden tot $145 miljard. In 2022 daalde het handelsvolume naar $830 miljard van $1,67 biljoen in 2021. Bovendien steeg het gemiddelde aantal maandelijkse transacterende gebruikers van het platform van Coinbase ondanks de cryptowinter naar net onder de 9 miljoen van 8,4 miljoen in 2021.

De abonnements- en service-inkomsten van het bedrijf stegen met 34% op jaarbasis tot $283 miljoen in Q4. Ongeveer de helft van de omzet van het bedrijf in het vierde kwartaal kwam uit abonnementen en diensten, voornamelijk vanwege rente-inkomsten, die $162,2 miljoen bedroegen.

Volgens de aandeelhoudersbrief van Coinbase verdiende het bedrijf in januari 2023 $120 miljoen aan transactie-inkomsten dankzij het herstel van de cryptomarkten in Q1 in vergelijking met Q4 2022. Het bedrijf waarschuwde aandeelhouders echter om dergelijke cijfers niet in de toekomst te projecteren, aangezien 2022 een abrupte verschuiving op de markt zag.

Bovendien onderzoekt de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de stakingsproducten van Coinbase naar aanleiding van een vergelijkbaar onderzoek dat leidde tot een schikking van $30 miljoen tussen Kraken en de toezichthouder. Coinbase heeft herhaaldelijk verklaard dat het zijn stakingsproducten niet beschouwt als effecten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!