Coinbase verdedigt BUSD door te stellen dat stablecoins geen effecten zijn

Eerder deze week werd duidelijk dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) besloten had om juridische stappen te ondernemen richting Paxos vanwege het feit dat Binance USD (BUSD), die uitgegeven wordt door het bedrijf, een effect zou zijn en geregistreerd had moeten worden onder de federale effectenwetgeving.

Als gevolg van dit nieuws, besloot de bekende Amerikaanse cryptocurrency-beurs Coinbase ook zijn visie te delen op de zaak. De beurs gaf aan dat stablecoins geen effecten zijn en dat het de Verenigde Staten ten goede zou komen als de Amerikaanse dollar de meest vertrouwde reserveactiva voor stablecoins blijft. Het gaf het onderstaande aan:

“We kunnen dit alleen doen als we de ontwikkeling van stablecoins binnen onze grenzen stimuleren. Het opleggen van effectenwetgeving aan stablecoins door middel van handhaving in plaats van begeleiding of dialoog met de industrie, zal innovatie simpelweg naar het buitenland duwen en onze wereldwijde rol verzwakken.

Vergeet niet dat stablecoins al gereguleerd zijn. Paxos wordt gereguleerd als een NY Trust Company door [het New York Department of Financial Services]. USDC [USD Coin] wordt gereguleerd als een instrument met opgeslagen waarde, precies hetzelfde als een eenvoudige postwissel, volgens de wetten van de Amerikaanse staat voor het verzenden van geld.

Het New Yorkse Department of Financial Services (NYDFS) heeft Paxos maandag bevolen de productie van BUSD te bevriezen. Het bedrijf besloot gehoor te geven aan dit bevel, echter gaf Binance aan dat het gebruik van BUSD nog steeds blijft ondersteunen op het platform. Daarnaast waarschuwde de CEO van de beurs, Changpeng Zhao, dat de acties van de SEC en NYDFS een aanzienlijke impact kunnen hebben op de voortdurende ontwikkeling van het crypto-ecosysteem. Hij zei het onderstaande:

“”ALS” BUSD door de rechtbanken wordt geregeerd als een effect, zal dit grote gevolgen hebben voor hoe de crypto-industrie zich zal ontwikkelen (of zich niet zal ontwikkelen) in de rechtsgebieden waar het als zodanig wordt geregeerd.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!