Binance blijft BUSD ondersteunen en gaat non-USD-stablecoins onderzoeken, aldus CZ

Binance is van plan haar Binance USD (BUSD) te blijven ondersteunen ondanks dat uitgever Paxos te maken kreeg met een stoporder van Amerikaanse toezichthouders. Het New Yorkse Department of Financial Services (NYDFS) heeft blockchain-bedrijf Paxos bevolen te stoppen met het uitgeven van aan de dollar gekoppelde stablecoin BUSD.

Ook heeft Paxos een kennisgeving ontvangen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) waarin wordt beweerd dat BUSD een niet-geregistreerd effect is. De CEO van Binance, Changpeng Zhao, ging naar Twitter om gebruikers te verzekeren dat fondsen veilig zijn ondanks de voorgenomen handhavingsmaatregelen. Op 13 februari werd er in een thread op Twitter opgemerkt dat Paxos wordt gereguleerd door de NYDFS en dat BUSD volledig eigendom is van en wordt beheerd door Paxos.

Paxos zal BUSD blijven bedienen en aflossingen beheren, waarbij het ook garanties heeft gegevens over zijn reserves die door meerdere partijen zijn gecontroleerd, aldus Zhao. De CEO van Binance zei bovendien dat als gevolg van de handhavingsactie de BUSD-marktkapitalisatie in de loop van de tijd zal afnemen en dat de exchange niet op USD gebaseerde stablecoins zal verkennen.

Daarnaast gaf Zhao aan dat Binance de stablecoin op zijn exchange zal blijven ondersteunen terwijl hij erkent dat gebruikers mogelijk naar andere stablecoins migreren als gevolg van de handhavingsactie. Hierdoor zal Binance ook productaanpassingen overwegen met een stap weg van het gebruik van BUSD als het belangrijkste handelspaar voor talloze tokens die beschikbaar zijn op de exchange. Daarnaast waarschuwde Zhao dat de acties van de SEC en NYDFS een aanzienlijke impact kunnen hebben op de voortdurende ontwikkeling van het crypto-ecosysteem. Hij gaf het onderstaande aan:

“”ALS” BUSD door de rechtbanken wordt geregeerd als een effect, zal dit grote gevolgen hebben voor hoe de crypto-industrie zich zal ontwikkelen (of zich niet zal ontwikkelen) in de rechtsgebieden waar het als zodanig wordt geregeerd.”

Ook merkte Zhao op dat de aanhoudende onzekerheid over de regelgeving in bepaalde markten beoordelingen van andere projecten in bepaalde rechtsgebieden noodzakelijk maakt om ervoor te zorgen dat onze gebruikers worden beschermd tegen onnodige schade.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!