Coinbase gaat gewoon door met het aanbieden van staking aan Amerikaanse klanten

Als gevolg van de schikking tussen Kraken en de Amerikaanse SEC, heeft de grootste Amerikaanse beurs Coinbase ook gereageerd. “We spelen geen spelletjes”, verklaarde Paul Grewal, Chief Legal Officier bij Coinbase, nadat de schikking bekend werd. Hij voegde hieraan toe:

“Het publiek zou geen klachten bij de federale rechtbank moeten ontleden om te begrijpen wat een toezichthouder verwacht.”

SEC verklaarde dat een deel van de staking-beloningen bij Kraken te danken was aan “Kraken’s strategieën om regelmatige investeringsrendementen en uitbetalingen te verkrijgen.”

“Deze producten zijn in feite opbrengstproducten”, zei Grewal, erop wijzend dat het bij Coinbase rechttoe rechtaan is. “Onze klanten hebben recht op hun beloningen. We kunnen niet zomaar besluiten om helemaal geen beloningen uit te keren.”

Jesse Powell, de oprichter van Kraken, zei dat hij denkt dat deze verschillen klein zijn. “Ik denk niet dat kleine verschillen van belang zijn voor de SEC, die alle vormen van vrijheidsbeneming als problematisch beschouwt.”

Grewal heeft echter duidelijk gemaakt dat beheerde staking volgens hem geen effectaanbod is, door te stellen:

“Staking is geen effectenaanbod. Validators vormen geen horizontale gemeenschap of gemeenschappelijkheid. Er is ook geen verticale gemeenschappelijkheid. Validators verwachten geen beloningen van aanzienlijke managementinspanningen van andere validators – ze verwachten voornamelijk beloningen van hun eigen inspanningen en fondsen.”

Kraken is gestopt met het leveren van staking-services aan Amerikaanse klanten, waarbij het momenteel technisch onduidelijk is hoe ze het als zodanig stoppen, omdat je momenteel Ethereum-staking niet kunt ontgrendelen tot de ontgrendelingsupgrade mogelijk ergens volgende maand.

Coinbase gaat echter ‘gewoon’ door in de VS. Dit is een beursgenoteerd bedrijf en hun Chief Legal Officer is van mening dat staking geen aanbod van effecten is, dus Coinbase heeft geen andere keuze dan naar de rechtbank te stappen als SEC hen aanklaagt, tenzij de aandeelhouders hier een stokje voor willen steken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!