Bestseller auteur legt uit waarom Bitcoin stijgt

Rich Dad Poor Dad-auteur Robert Kiyosaki heeft aangegeven dat de enige manier om rijkdom op te bouwen en schulden te verminderen, is door te investeren in de activa met de sterkste waardestijging naarmate de Amerikaanse dollar in waarde daalt. Hij ging verder met stellen dat dit op dit moment Bitcoin (BTC) goud en zilver zijn. Hij tweette:

“V: Waarom gaan goud, zilver en Bitcoin hoger? A: Omdat de armen en de middenklasse in de VS armer en dieper in de schulden raken. Word alsjeblieft niet armer. Koop in ieder geval één zilveren munt. Slechts $30 en begin rijker te worden.”

Kiyosaki vertelde tevens in een recente video dat de Amerikaanse dollar in 1971 geen echt geld meer was toen de Amerikaanse president Richard Nixon de koppeling van de dollar aan goud beëindigde. Hij beschreef het als volgt:

“Vandaag gaan we het hebben over het populairste onderwerp op de markt van vandaag, en het is geen onroerend goed. Wat het hier is, is dat dit goud is. En dit is zilver. En natuurlijk is er Bitcoin. Dat zijn dus de drie dingen. En de reden dat ze op dit moment de populairste onderwerpen ter wereld zijn, is omdat ons geld nep is. Ik zeg dit al jaren, dit is Gods geld [zilver]. Dit is nepgeld [dollarbiljet]. Ik hou van Bitcoin. Ik noem het mensengeld.”

De Bitcoin-voorstander gaf onlangs al aan dat hij tijdens de diepten van de bearmarkt meer van de koningsmunt aan het verzamelen was, ondanks de zorgen van een federaal hardhandig optreden tegen cryptocurrencies als reactie op de FTX-implosie. Hij zei dat toezichthouders Bitcoin zouden zien als een grondstof zoals goud, zilver en olie, en niet als effecten zoals andere tokens.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!