Munger suggereert verbod op crypto in de VS

Miljardair-investeerder Charlie Munger, heeft onlangs gezegd dat de VS in de voetsporen van China moet treden en een verbod op cryptocurrencies moet invoeren. In een opiniestuk voor de Wall Street Journal dat op woensdag werd vrijgegeven, gaf Munger aan dat crypto geen valuta is. Hierbij werd er het vergelijk gemaakt met een casino waarbij er een voordeel van bijna 100% is voor het ‘huis’. Munger schreef het onderstaande:

“Een cryptocurrency is geen valuta, geen handelsartikel en geen effect. Crypto is in plaats daarvan een gokcontract, waarbij de kansen sterk in het voordeel zijn van het huis. En tot overmaat van ramp worden deze weddenschappen aangegaan in een land waar gokcontracten traditioneel alleen worden gereguleerd door staten die concurreren in laksheid.”

Munger suggereerde dat de VS op federaal niveau in actie moet komen om van crypto af te komen. Hij zei het volgende:

“Het is duidelijk dat de VS nu een nieuwe federale wet moeten aannemen die dit voorkomt.”

Munger diende tientallen jaren als rechterhand van Warren Buffet in het investeringsconglomeraat Berkshire Hathaway en voegde toe dat de enige reden waarom de crypto-rage in de VS mag voortduren, is vanwege een leemte in de regelgeving.

Munger vspecificeerde niet precies wat hij bedoelt met een verbod op cryptocurrencies en of dit ook een verbod op crypto-handel, crypto-transacties of zelfs alleen het bezit van crypto omvat. Munger schreef:

“Wat moeten de VS doen nadat er een verbod op cryptocurrencies is ingevoerd? Welnu, nog één actie zou zinvol kunnen zijn: bedank de Chinese communistische leider voor zijn prachtige voorbeeld van ongewoon verstand.”

Het is niet voor het eerst dat de miljardair zich negatief uitlaat over crypto en heeft opgeroepen tot meer regulatie. Hij vindt Bitcoin specifiek een hele slechte zaak vlak na de ineenstorting van FTX in november vorig jaar. Hieraan voegde hij tot dat de VS volgens hem geen valuta nodig heeft. Hij voegde tot slot het volgende toe:

“Er zijn mensen die denken dat ze bij elke deal moeten zijn die hot is. En het maakt ze niet uit of het kinderprostitutie is of Bitcoin. Ik vind dat helemaal te gek. Reputatie is erg nuttig in het financiële leven.”