Twitter is bezig met de ontwikkeling van betalingssysteem dat crypto zal ondersteunen

Elon Musk, eigenaar en Chief Executive Officer (CEO) van het social media platform Twitter, heeft naar verluidt Twitter-ontwikkelaars opdracht gegeven om het betalingssysteem van het platform te bouwen, zodat het in de toekomst cryptocurrency kan ondersteunen.

Volgens het rapport van de Financial Times dat op 30 januari werd gedeeld, werden de plannen van Musk onthuld door twee mensen die bekend waren met de zaak. In eerste instantie ondersteunt het betalingssysteem alleen fiat-betalingen.

De Financial Times meldde dat Twitter naar verluidt het aanvraagproces was begonnen om op de staat gebaseerde wettelijke licenties te ontvangen, waardoor het platform betalingen kan gaan accepteren. Een persoon die bekend is met de zaak onthulde dat Twitter hoopt tegen het einde van het jaar de juiste licenties te hebben voor alle Amerikaanse staten.

Het nieuws over de plannen van Elon Musk werd snel opgepikt door de fanbase van Dogecoin (DOGE), waar de Musk een uitgesproken pleitbezorger voor is. Op het moment van schrijven is DOGE gestegen naar een prijs van $0,0940, wat een stijging van 8,22% vertegenwoordigt in de afgelopen 24 uur.

In de afgelopen maanden deden er verschillende geruchten de ronde over de vermeende plannen van Twitter om crypto in zijn platform te integreren. Dit laatste nieuws kan echter meer duidelijkheid geven over wat de plannen zijn van het social media platform, maar welke rol exact weggelegd is voor DOGE en andere cryptocurrencies is nog niet duidelijk.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!