FTX wordt wellicht opnieuw gelanceerd, aldus CEO

John Ray, de nieuwe Chief Executive Officer van de ter ziele gegane cryptocurrency-exchange FTX, had op 19 januari een ontmoeting met een verslaggever van de Wall Street Journal om mogelijke strategieën te onderzoeken om het bedrijf nieuw leven in te blazen.

Tijdens het interview werd onthuld dat Ray een gespecialiseerde groep professionals uit de industrie heeft samengesteld om de mogelijkheid te onderzoeken om FTX.com, de belangrijkste internationale beurs die FTX bezit, opnieuw te lanceren.

Ray, die in november aantrad als CEO, is er zeker van dat het bedrijf kan terugkeren en neemt nu maatregelen om de kans hierop te vergroten.

De CEO zei ook tegen de Journal dat hij zou onderzoeken of het herstarten van de internationale beurs van FTX meer waarde zou opleveren voor de klanten van het bedrijf dan hij en zijn team zouden kunnen ontvangen door alleen activa te liquideren of het platform te verkopen.

FTX-token steeg na het nieuws

Nadat het nieuws bekend werd, was er een snelle stijging van de prijs van de FTX-token, ook wel bekend als FTT. De waarde van het token is op het moment van schrijven met ongeveer 30% gestegen in de afgelopen 24 uur.

Sam Bankman-Fried, ook wel bekend als “SBF”, die het bedrijf oprichtte en verantwoordelijk was voor het faillissement, reageerde ook op het nieuws.

Na vele maanden dergelijke pogingen te hebben onderdrukt, zei hij opgelucht te zijn dat Ray nu het idee uitspreekt om de beurs weer aan te zetten. Daarnaast gaf hij aan dat hij nog steeds wacht tot “hij eindelijk toegeeft dat FTX US solvabel is en klanten hun geld teruggeeft”.

Krijgt FTX nog een kans?

Dit is niet de eerste keer dat mensen hebben gesuggereerd dat FTX mogelijk een nieuwe start krijgt in de vorm van een herstart. Slechts een week geleden waarschuwden advocaten van de FTX-crediteurencommissie dat het bekendmaken van de identiteit van de 9 miljoen klanten van de beurs schadelijk zou kunnen zijn voor toekomstige pogingen om het bedrijf nieuw leven in te blazen.

Na een bankrun op de beurs in november, die het bedrijf dwong te bekennen dat het geen één-op-één reserves aan klantgelden had, werd FTX gedwongen failliet te gaan en te sluiten. Vanwege de fout kon de beurs niet voldoen aan de opnameverzoeken van haar klanten.

Er wordt beweerd dat Bankman-Fried miljarden dollars heeft gestolen van de consumenten van de beurs om de schulden te dekken die zijn opgebouwd door Alameda Research, het op cryptocurrency gerichte hedgefonds dat hij beheert.

Als gevolg hiervan wordt hij geconfronteerd met beschuldigingen van fraude, hoewel hij claimt onschuldig te zijn, en zijn proces staat gepland voor oktober van dit jaar.

Zijn beste vrienden en kennissen hebben echter al schuld bekend en helpen actief bij het onderzoek. Dit zou op zijn beurt weer slecht nieuws kunnen betekenen voor de zaak van SBF tegen de eisers.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!