Het is een goed moment om winst te pakken op Ethereum en Bitcoin, aldus Santiment

Nieuwe gegevens van crypto-analysebedrijf Santiment suggereren dat het voor handelaren momenteel wellicht een goed moment is om winst te pakken op Ethereum (ETH) en Bitcoin (BTC), aangezien beide munten op het hoogste niveau sinds 2021 staan. Het tweette het volgende:

“Zijn cryptomarkten een top aan het zien? Traders gedragen zich zoals ze denken en grijpen deze kans om winst te maken terwijl ze de kans krijgen. Bitcoin ziet zijn hoogste winstratio sinds februari 2021. Voor Ethereum is dit de hoogste sinds oktober 2021.”

Het crypto-analysebedrijf merkte ook op dat de koningsmunt voor het eerst sinds juni een groter volume aan realiseerde winsten op de keten heeft gezien in vergelijking met de verliezen. Het zei het onderstaande:

“Tijdens berencycli werkt dit vaak als een psychologisch niveau waarop beleggers tegen of bijna break-even verkopen, wat weerstand creëert.”

Glassnode ging verder met stellen dat Bitcoin bezig is met het opnieuw testen van een waarde van 1,0 op de aangepaste uitgegeven outputwinstratio (aSOPR), die de verhouding tussen verkoop- en aankoopprijzen weerspiegelt.

Het zou de eerste hertest zijn van die lijn, die tot dusver als het belangrijkste weerstandsniveau in de huidige bearmarkt heeft gediend, sinds de ineenstorting van FTX, aldus het analysebedrijf. Het sloot af met:

“Een overtuigende doorbraak van meer dan 1,0 voor de gerealiseerde [winst/verlies]-ratio, of aSOPR, is historisch gezien een signaal dat er een verschuiving van het cyclusregime aan de gang is. Een succesvolle hertest en bounce van aSOPR vanaf 1.0 wordt vaak waargenomen in de buurt van cyclusomslagpunten.”