Analist waarschuwt voor investeren in altcoins

In een nieuwe strategiesessie vertelde Benjamin Cowen zijn 781.000 YouTube-abonnees dat altcoins nog steeds riskant zijn, zelfs nu hun prijzen stijgen, omdat hij gelooft dat de Bitcoin Dominance-index (BTC.D) zal stijgen, ongeacht welke richting BTC opgaat.

De BTC.D-grafiek houdt bij hoeveel van de totale crypto-marktkapitalisatie tot Bitcoin behoort. Een bullish BTC-dominantie suggereert dat Bitcoin sneller stijgt dan andere crypto-activa, of dat altcoins waarde verliezen terwijl de leidende crypto stijgt. In een bearish scenario geeft een stijgende BTC-dominantie aan dat altcoins sneller dalen dan Bitcoin. Aan de hand van deze grafiek zei de analist het volgende:

“Of [BTC] nu uitbreekt of kapot gaat, de dominantie van [BTC] zou hoe dan ook moeten stijgen. Dat is de stelling: dat de dominantie van Bitcoin zou moeten stijgen, ongeacht of Bitcoin kapot gaat of kapot gaat.

Sinds we in 2022 zijn begonnen, heb ik gezegd dat altcoins gewoon het risico niet waard zijn in vergelijking met Bitcoin… Ik denk niet dat ze het risico nog niet waard zijn [maar] dat betekent niet dat sommige van hen nog niet de bodem hebben bereikt uit op hun USD-paren.”

Niet alleen is het dominantieniveau van BTC vergrendeld om te stijgen, maar Cowen zei ook dat Bitcoin het betere spel is voor investeerders, omdat het minder aandacht van regelgevers zal trekken. Hij merkte echter op dat altcoins begin 2024 of eind dit jaar kunnen gaan bloeien:

“Bitcoin blijft het betere spel in termen van uw voor risico gecorrigeerde rendement, dus voor het risico dat u neemt, blijft Bitcoin nu het betere spel. Waarom zou dat vanuit een fundamentele reden kunnen zijn? Regelgeving denk ik.

Bitcoin zal niet hetzelfde soort regelgevend toezicht krijgen als de altcoin-markt, en ik denk dat 2023 waarschijnlijk een moeilijk jaar zal worden voor altcoins in de context van deze regelgeving. Zodra we in 2024 en misschien zelfs eind 2023 zijn, ga ik mijn maxi-hoed afzetten en zal ik waarschijnlijk [terugkeren] naar de altcoin-markt.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!