Analist ziet Bitcoin daling naar $12k nog steeds als een mogelijkheid

De welbekende cryptocurrency-analist, die bekend staat om zijn realistische kijk op de Bitcoin koers, bekend als Capo op Twitter, heeft recentelijk aangegeven dat, ondanks het feit dat de prijs over de $20.000 heen is gestegen, een daling richting $12.000 nog steeds een realistische mogelijkheid is. Hij tweette:

“Goedemorgen. De markt veert harder op dan verwacht, dat is een zekerheid. Nu… is het bearish scenario ongeldig? Ik ga uitleggen waarom ik denk dat nieuwe dieptepunten nog steeds waarschijnlijk zijn.”

Bitcoin koers op hogere timeframes

Hij vervolgde zijn Twitter-thread met de onderstaande grafiek, waarbij hij aangaf dat Bitcoin (BTC) nog steeds op de hogere timeframes een grote weerstand test, waarbij de wekelijkse afsluiting de sleutel zal zijn. Hij benadrukte echter dat er nog “geen bullish bevestiging” is.

Bron: Capo / Twitter

Hij gaf verder aan dat dit zelfde scenario het geval is bij ETH, TOTAL (alle cryptocurrencies in de markt) en OTHERS (een verzameling van alle andere altcoins in de markt). Hij tweette het onderstaande grafiek, waarbij hij toevoegde:

“Aan de andere kant hebben altcoins willekeurige pumps, de meeste ook in weerstand (zoals getoond op OTHERS). We hebben dit tijdens elke bounce in deze bearmarkt gezien. Het geeft de valse illusie dat de bodem bereikt is.”

Hij sloot zijn analyse van de hogere timeframes af door te stellen dat invalidaties duidelijk zouden zijn wanneer nieuwe hoogtepunten worden gevormd en sleutelniveaus worden teruggevorderd. Dit is echter nog niet gebeurd, aldus Capo.

Bitcoin koers op lagere timeframes

Vervolgens keek de analist ook naar de lagere timeframes, waarbij hij opmerkte dat de Bitcoin koers in een parabolische beweging zit, echter kan deze binnenkort ten einde komen. Hij zei hierover:

“BTC bevindt zich in een parabolische beweging op de ltf. Maar er is een probleem voor de bulls. Deze beweging is al overbelast. De basis van de parabool was zwak en wanneer deze ltf-trend breekt, resulteert dit vaak in scherpe dalingen en volledige omkeringen.”

De analist vervolgde met aangeven dat de laatste beweging van $19k naar $21k zwak was en veel bulls gevangen heeft. Hij beschreef het als volgt:

De laatste stijging van 19k naar 21k toonde veel zwakte en gevangen bulls. De OI [open interest] ging naar beneden en de financiering neemt toe als nooit tevoren sinds de 16k lokale bodem. Dit ondersteunt de theorie dat de parabolische ltf-beweging zijn top bereikt.”

Conclusie

De analist concludeerde zijn analyse met te stellen dat, ondanks de recente bounce, “het bearish scenario niet ontkracht is”, waarbij hij tevens aangaf dat investeerder met winst, er verstandig aan zouden doen om deze veilig te stellen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!