Venom Foundation en Iceberg Capital lanceren Venom Ventures Fund van $ $1 miljard

Abu Dhabi, 11 januari 2023 — Venom Foundation, de eerste Layer-1 blockchain met een licentie en gereguleerd door de Abu Dhabi Global Market (ADGM), en Iceberg Capital, een door ADGM gereguleerde investeringsbeheerder, kondigen officieel aan dat ze een partnerschap zijn aangegaan op het gebied van een venture fonds van ​​$1 miljard genaamd Venom Ventures Fund (VVF).

Het blockchain-agnostische fonds zal investeren in innovatieve protocollen en Web3 dApps, met de nadruk op langetermijntrends zoals betalingen, vermogensbeheer, DeFi, bankdiensten en GameFi. Het heeft tot doel de leidende ondersteuner van de volgende generatie digitale technologieën en ondernemers te worden.

Venom Ventures Fund (VVF) zal gebruik maken van het netwerk, de expertise en de capaciteiten van Iceberg Capital om incubatieprogramma’s en toegang tot een uitgebreid industrieel netwerk aan te bieden. Bovendien zal het de projecten waarin wordt geïnvesteerd helpen met marketing, beursnotering, technische, juridische en regelgevende ondersteuning.

Het leiderschapsteam van het fonds bestaat uit enkele van ’s werelds meest ervaren traditionele financiële en blockchain-professionals; waaronder Peter Knez, ex-CIO bij BlackRock en Mustafa Kheriba, een doorgewinterde en bekende investeringsprofessional met een indrukwekkende staat van dienst in de MENA-regio. Mustafa was lid van de raad van bestuur van verschillende financiële dienstverleners en verzekeringsmaatschappijen in het Midden-Oosten en Europa.

Het fonds, beheerd door Iceberg Capital, zal investeren in projecten en teams van pre-seed tot Series A-rondes. Het zal ernaar streven de acceptatie van blockchain, DeFi en Web3 te versnellen en tegelijkertijd langetermijnwaarde voor investeerders te genereren. Mustafa Kheriba, de uitvoerend voorzitter van Iceberg Capital, zei:

“We zijn verheugd om samen te werken met Venom Foundation en hun nieuwe fonds van $ 1 miljard te lanceren. Hoewel de blockchain-industrie getuige is van een scherpe prijscorrectie, geloven wij dat bouwers zullen blijven bouwen en innoveren. Met Venom Ventures zullen we financiële, technische en marketingondersteuning bieden aan de meest veelbelovende teams en projecten in de Web3-ruimte om hen te helpen hun visies tot leven te brengen.”

De Abu Dhabi Global Market (ADGM) is een internationaal financieel centrum en een vrije zone die marktdeelnemers een rechtssysteem en regelgeving van wereldklasse biedt. Venom Ventures Fund (VVF), opgericht en beheerd door door ADGM gereguleerde entiteiten, zal transparant zijn en zich houden aan de voorschriften. Peter Knez, voorzitter van Venom Ventures, zei:

“Ik ben verheugd om deel uit te maken van de lancering van ons nieuwe Venture Capital-fonds hier in Abu Dhabi. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met een team van ervaren investeringsprofessionals en getalenteerde mensen uit de cryptowereld. industrie, en we zijn klaar om strategische investeringen toe te wijzen in de meest innovatieve web3-start-ups die klaar zijn voor massale acceptatie. Onze missie is om digitaal vermogensbeheer te transformeren en een blijvende impact te hebben op de industrie. Venom is voor ons het ideale platform om dit doel te bereiken.”

VVF leidt de financiering van $20 miljoen in Nümi Metaverse

Het fonds heeft zijn eerste investering gedaan en heeft Nümi Metaverse’s financieringsronde van $20 miljoen geleid. Nümi Metaverse is een universeel platform voor makers, innovators en volgers. Nümi lanceert in 2023 zijn ‘Visual Novel’, een minigame-ervaring met een reeks speciale prijzen voor spelers.

Nümi zal tegen het einde van dit jaar ook VR metaverse lanceren, gevolgd door een pc- en mobiele versie in 2024. De investering in Nümi toont de investeringsstrategie van het fonds. Ontwikkelaars en bouwers die aan innovatieve Web3-projecten werken, worden uitgenodigd om financiering aan te vragen via de Venom Ventures Fund-website.

Over Iceberg Capital

Iceberg Capital Limited wordt gereguleerd door FSRA als een Prudential Categorie 3C investeringsbeheerder gevestigd in ADGM. Iceberg Capital is een snelgroeiend bedrijf voor alternatief vermogensbeheer dat gediversifieerde platforms voor investeringsbeheer biedt, waaronder directe en private equity, durfkapitaal, technologie en virtuele activa. Iceberg Capital biedt ook traditionele vermogensbeheerdiensten, zoals beleggingsportefeuilles op lokale en internationale markten, financiële instrumenten (aandelen, ETF’s, grondstoffen, derivaten, enz.), evenals gespecialiseerde platforms voor effecten en blockchain-technologie.

Ga voor meer informatie over Iceberg Capital naar: Website | LinkedIn

Over Venom Foundation

Venom is ’s werelds eerste gereguleerde blockchain. Het gedecentraliseerde netwerk opereert onder de jurisdictie van de ADGM, met een licentie om utility-tokens uit te geven. De ADGM is een oase voor investeerders en financiële dienstverleners en positioneert Venom als ’s werelds eerste conforme blockchain, die autoriteiten en ondernemingen de vrijheid geeft om te bouwen, te innoveren en te schalen.

Op de Venom-blockchain is door verschillende bedrijven een portfolio van in-house dApps en protocollen ontwikkeld. Het heeft nu het potentieel om een ​​brug te worden voor de acceptatie van CBDC’s in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en wereldwijd.

Ga voor meer informatie over Venom Ventures naar: Website | Twitter
Ga voor meer informatie over Venom Foundation naar: WebsiteTwitter

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!