Dit is waarom Litecoin belangrijk is, aldus CEO van Abra

De CEO van crypto-vermogensbeheerplatform Abra, Bill Barhydt, heeft onlangs op Twitter aangegeven dat de betrouwbaarheid van Litecoin (LTC) het belangrijk maakt voor de bredere crypto-ruimte.

Barhydt zei dat Litecoin het enige gedecentraliseerde peer-to-peer betalingssysteem is met 10 jaar ononderbroken uptime. Hij tweette het onderstaande:

Volgens sommige schattingen is het Bitcoin (BTC)-netwerk al meer dan 99,98% van zijn bestaan ​​functioneel. De meest recente uitval van het Bitcoin-netwerk vond plaats in maart 2013, wat betekent dat BTC binnen ongeveer twee maanden zijn 10-jarige ononderbroken uptime zal bereiken, ervan uitgaande dat er tussen nu en dan niets misgaat met het netwerk.

Barhydt stelde dat hij BTC gebruikt om rijkdom op te slaan, maar geeft er de voorkeur aan om Litecoin te gebruiken om peer-to-peer betalingen via crypto te doen “indien mogelijk”. Hij legde het als volgt uit:

“Litecoin is om een ​​aantal redenen belangrijk [naar mijn mening]…. Ze testen nieuwe technologieën en systeeminstellingen sneller dan Bitcoin… Mimblewimble, bloktiming, ander hash-algoritme… enz. Dit helpt Bitcoin [naar mijn mening]. Het is in ieder geval nog steeds software. Gebruik het of niet.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!