Charles Hoskinson reageert op kritiek voor het gebruiken van iemand anders zijn NFT

Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano (ADA), heeft gereageerd op critici die hem aanspraken omdat hij de NFT van iemand anders als profielfoto op Twitter en Facebook gebruikte. Blakelock Brown, mede-oprichter en CEO van Cardano’s grootste NFT-marktplaats, JPG Store, merkte op dat Hoskinson de NFT had moeten kopen als hij hem graag had willen gebruiken.

Nadat hij de inspanningen van Hoskinson bij de ontwikkeling van Cardano had erkend en zijn respect had betuigd aan de Amerikaanse ondernemer, zei Brown dat Hoskinson elke andere NFT die hij de volgende keer als profielfoto wil gebruiken, zou moeten kopen. Volgens Brown is dit een manier om de kunstenaars te steunen.

In reactie daarop maakte Hoskinson bekend dat hij het niet nodig vindt om de NFT te kopen, aangezien hij zijn bezorgdheid uitte over het gebrek aan duidelijkheid over de rechten van NFT-houders. Hij tweette het volgende:

“Een NFT kopen? Ik koop het IP niet en ik onderteken ook geen contract dat me royalty-vrij gebruik geeft om weer te geven. Ik denk niet dat Blake mijn bredere punt over de contractuele relaties en rechten van de koper begrijpt. Een NFT is NIET meer de afbeelding dan een litho een schilderij.”

In reactie op de tweet van Hoskinson vroeg Brown brutaal of de oprichter van Cardano bereid zou zijn de artiest de volgende keer te betalen, ervan uitgaande dat de IP-rechten op de afbeelding zijn ingebed in de metadata. Hij merkte op dat hij bereid is om dat te doen als het nodig is.

Worden IP-rechten overgedragen aan de koper van een NFT?

De recente opmerkingen van Hoskinson weerspiegelen zijn eerdere opmerkingen over de kwestie in de nasleep van de kritiek. Hij merkte op dat de intellectuele eigendomsrechten op de afbeelding niet worden overgedragen aan de koper van een NFT op het moment van aankoop. Volgens hem behoudt de kunstenaar die de afbeelding heeft gemaakt de IP-rechten, ondanks de verkoop van de NFT aan de koper. Hij zei het volgende in een live-uitzending:

“Als je een NFT koopt, is het niet echt duidelijk wat je koopt. U bezit niet noodzakelijkerwijs het intellectuele eigendom dat is gekoppeld aan het imago van de NFT; je bezit een gedigitaliseerd object dat is ingebed in blockchain.”

Hij merkte op dat hij deze bewegingen soms maakt om de artiesten onder de aandacht te brengen. De NFT is een artistieke weergave van Hoskinson door Jar Head Studio. De NFT verkocht gisteren voor 10.000 ADA.

Ondertussen heeft Todd Benn, een fundamenteel analist en de zelfverklaarde eigenaar van de NFT, onthuld dat hij het niet erg vindt dat Hoskinson het beeld als zijn profielfoto gebruikt. Benn heeft heftige argumenten aangevoerd ter verdediging van de actie van Hoskinson.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!