Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Bitcoin-miners zullen dit jaar te maken krijgen met meerdere ontwikkelingen, aldus Hash Rate Index

Volgens analisten in de sector zullen openbare miners zich dit jaar gaan concentreren op het versterken van de balansen en het minimaliseren van de kosten. Bitcoin-analisten Jaran Mellerud en Colin Harper van Hash Rate Index voorspelden dat minimalisering van de kosten van de Bitcoin-miningsector waarschijnlijk zal leiden tot openbare miners in 2023 die privé gaan of fuseren met andere bedrijven.

De analisten wezen erop dat openbare miners worden belast met strikte rapportagevereisten, zoals het uitgeven van miljoenen dollars aan jaarlijkse rapportage. In 2022 daalde veel Bitcoin-mining-aandelen met 90% waardoor openbare miners privé gingen of fuseerden met andere om de kosten te delen.

Hash Rate Index voorspelde daarnaast dat 2023 het jaar zal worden van een enorme herstructurering in de Bitcoin-mining-industrie. Jaran Mellerud en Colin Harper zijn er namelijk van overtuigd dat het versterken van de balansen een topprioriteit zal zijn voor de Bitcoin-miners in 2023, terwijl zij vechten tegen een faillissement.

De onhoudbare schuldniveaus van sommige Bitcoin-miners zal hen dwingen door te gaan met schuldherstructurering. Dit kan de vorm krijgen van lagere rentetarieven of een verlenging van de vervaldata van de schuld.

In 2023 zullen Bitcoin-miners ook meer risico’s moeten afdekken door gebruik te maken van Bitcoin-miningderivaten. Hierdoor zal hun toekomstige hast-tarief verkocht kunnen worden voor een specifieke hash-prijs. Jaran Mellerud en Colin Harper gaven het onderstaande aan:

“We zullen een trend zien ontstaan van miners die alles proberen af te dekken dat kan worden afgedekt, net zoals wordt verwacht in meer volwassen grondstofproducerende industrieën.”

Hash rate Index voorspelde bovendien dat de aanhoudende bear-markt dit jaar waarschijnlijk zal eindigen, waarbij er werd verwezen naar de historische gegevens van de BTC-prijs. Volgens de analisten zal het echter nog één of twee jaar duren voordat traditionele firma’s klaar zijn om over te stappen op Bitcoin, wat het begin zal zijn van een nieuwe volledige bull-markt.

Daarnaast zal de groei van de hash-snelheid van Bitcoin waarschijnlijk vertragen in 2023 en de kosten van miningapparatuur verder dalen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!