Binance is de grote winnaar van 2022, aldus senior analist

Vetle Lunde, een senior analist bij Arcane Research, een bedrijf omtrent crypto-inzichten, heeft recentelijk aangegeven dat er in 2022 één duidelijke winnaar van de industrie was, die zich staande wist te houden tussen een zee van faillissementen en instortingen.

De analist gaf aan dat ’s werelds grootste cryptocurrency-beurs Binance de winnaar is van de cryptomarkt in 2022, ongeacht hoe je het meet. Hij tweette het volgende:

“Hoe je het ook bekijkt qua handelsactiviteit, Binance domineert de cryptomarkt.

92% van het spotvolume
66% van het wereldwijde eeuwigdurende volume
49% van de wereldwijde eeuwigdurende openstaande rente (OI)
61% van het eeuwigdurende/futures-volume van BTC
30% van BTC eeuwigdurende/futures openstaande rente

Binance is de duidelijke winnaar van 2022.”

Lunde zei dat sinds Binance de handelskosten voor Bitcoin (BTC) heeft opgeheven, de cryptocurrency-beurs het handelsvolume van BTC volledig heeft gedomineerd, momenteel op 92%. Hij vervolgde met:

“We moeten helemaal teruggaan naar de hoogtijdagen van Mt. Gox om een ​​periode te vinden waarin een enkele beurs op een vergelijkbare manier domineerde.”

De analist somde tevens ook de andere belangrijke prestaties van Binance in 2022 op. Hij plaatste het onderstaande:

“Extra Binance-overwinningen van het jaar:

  1. Genomen marktaandeel in de stablecoin-markt
  2. BNB presteert veel beter dan BTC en ETH
  3. Een duidelijke uitbijter geweest op het gebied van werkgelegenheid, met een verdubbeling van het personeelsbestand in een jaar waarin verschillende concurrenten de helft van het personeelsbestand hebben ontslagen of failliet zijn gegaan.”

In tegenstelling tot Binance heeft de cryptomarkt in 2022 een historische golf van faillissementen en crashes gezien, waaronder de ineenstorting van FTX en banenverlies bij Coinbase en ByBit. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Binance zijn marktaandeel kon vergroten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!