Fiji verkiest pro-Bitcoin minister president

Het tropische land Fiji, een eilandengroep gelegen in de Pacifische Oceaan, heeft op 24 december een nieuwe minister president verkozen. De nieuwe minister president is een Bitcoin enthousiast en kan mogelijk het land verder helpen tot adoptie van blockchain-technologie. 

De nieuwe minister president van het land, Sitiveni Rabuka, uit zich positief over Bitcoin wat gelijkgestemden enthousiast maakt over de toekomst van het land en de adoptie van Bitcoin. Zo vertelt Lord Fusitu’a (voormalig politicus in Tonga, buureiland van Fiji) op Twitter blij te zijn met de verkiezingen en hoopt hij op de adoptie van Bitcoin als wettig betaalmiddel in gelijkenis met El Salvador. Zo verteld Fusitu’a tegen Cointelegraph via Twitter ervan overtuigd te zijn dat de nieuwe leider van het land met zekerheid overtuigd is van Bitcoin, zo lichtte hij toe:

“Hij vroeg om me te ontmoeten, wat we sinds vorig jaar via zooms hebben gedaan om hem stap voor stap te laten zien hoe hij bitcoin als wettig betaalmiddel kon gebruiken.”

Waarom wil Fiji overstappen tot Bitcoin- en blockchain-adoptie?

De adoptie van blockchain technologie en met name Bitcoin lijkt vergezocht voor de tropische eilandengroep maar kan het land verder helpen in haar ambitie om in 2030 volledig duurzame energie op te wekken. 

Het 20-jarige nationale ontwikkelingsplan van Fiji vereist dat al het stroom op de eilandengroep tegen 2030 moet worden opgewekt uit duurzame bronnen. Hiervoor heeft het land 120 MW extra hernieuwbare energie nodig om dit doel te bereiken. Bitcoin-mining zou de hefboom kunnen zijn die hernieuwbare energiewinsten mogelijk maakt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!