Ethereum koers zal snel richting $2.000 stijgen, aldus analist

De populaire cryptocurrency-analist en -handelaar, bekend als Kaleo op Twitter, heeft onlangs aan zijn ruim half miljoen volgers aangegeven dat hij een fikse stijging verwacht voor de Ethereum koers.

De pseudonieme cryptohandelaar gaf aan dat de op een na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie op weg lijkt te zijn om met meer dan 60% te stijgen ten opzichte van de huidige niveaus. Hij tweette het volgende:

“De rally naar $2.000+ begint binnenkort.”

Hoewel Kaleo bullish is over de korte termijn toekomst van Ethereum (ETH) ten opzichte van de Amerikaanse dollar, gelooft hij dat ETH het niet goed zal doen tegenover Bitcoin (ETH/BTC).

Eerder deze week voorspelde de analist dat ETH/BTC waarschijnlijk een neerwaartse trend zou voortzetten, wat suggereert dat de koningscrypto de komende maanden beter zal presteren dan ETH. Hij tweette het onderstaande:

“ETH overtrof BTC tijdens de recente squeeze, maar werd snel afgewezen bij weerstand. Ik ben nog steeds op zoek naar een daling van deze ratio in de komende maanden.”

Met de neerwaartse trend van ETH/BTC in gedachten, zei Kaleo dat Bitcoin (BTC) bijna 108% moet stijgen ten opzichte van de huidige prijs van $16.840 om de rally van Ethereum te laten plaatsvinden:

“Om de uitsplitsing van de ETH/BTC-ratio goed te maken, zou BTC moeten oplopen tot ~$35.000 +”

Kaleo verduidelijkte dat een bearish ETH/BTC-grafiek niet betekent dat Ethereum niet kan rallyen ten opzichte van de dollar. Hij sloot af met:

“Als / wanneer de pennant toch lager uitbreekt en de ondersteuning van een hoog tijdsbestek opnieuw test, denk ik dat de kans groot is dat hij uiteindelijk breekt. Dit betekent echter niet dat ETH/USD niet verder zal stijgen. Alleen BTC zal harder stijgen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!