Peter Schiff: “Het domme geld wordt in Bitcoin gezogen”

Peter Schiff is een Amerikaanse financiële commentator, effectenmakelaar en auteur. Hij is de CEO en wereldwijde hoofdstrateeg van Euro Pacific Capital, een beursvennootschap die hij in 1980 oprichtte. Schiff staat bekend om zijn negatieve kijk op de Amerikaanse economie en de Amerikaanse dollar, en hij heeft vaak de overtuiging geuit dat het land op weg is naar een economische ineenstorting. Hij was ook een criticus van de Federal Reserve en haar monetair beleid. Schiff heeft verschillende boeken geschreven over beleggen en economie, en is regelmatig te gast in financiële nieuwsprogramma’s.

Peter Schiff heeft gesuggereerd dat de stijging van Bitcoin (BTC) gedeeltelijk de interesse van investeerders in goud beïnvloedde. Volgens Schiff waagden gefrustreerde beleggers zich door de zijwaartse goudhandel in Bitcoin. Schiff merkte op dat sommige instellingen die zich in goud zouden wagen, ook voor Bitcoin kozen, waarbij het actief centraal stond in de reguliere financiële media.

Geen toekomst voor Bitcoin

Toch ziet Peter Schiff de toekomst van Bitcoin niet rooskleurig in. De investeerder verklaarde dat het edelmetaal nog steeds de overhand heeft. Peter benadrukte dat bitcoin waarschijnlijk zijn waarde volledig zal verliezen. Volgens de CEO kochten slimme investeerders goud terwijl iedereen het over Bitcoin had. Het was het domme geld dat in Bitcoin werd gezogen. De Bitcoin bubbel zou zijn gebarst. Peter verwacht dat niemand meer Bitcoin met goud zal vergelijken.

Peter Schiff over FTX

Met de ineenstorting van verschillende entiteiten in de cryptocurrency-sector, zoals het debacle van de FTX-uitwisseling, merkte Schiff op dat het niet nodig is om de sector te reguleren. Hij suggereerde dat incidenten zoals de FTX-crisis zelfs met regelgeving nog steeds zouden plaatsvinden.

Hij vergeleek de huidige situatie met het beruchte Bernie Madoff Ponzi-schema, dat plaatsvond in een gereguleerde omgeving en langer duurde dan FTX. Volgens hem zullen meer regels de industrie waarschijnlijk schaden, terwijl het suggereert dat het ontbreken van wetten het belangrijkste verkoopargument van crypto was.

Over het algemeen heeft Schiff er bij crypto-investeerders op aangedrongen om uit de markt te stappen wanneer zich een kans voordoet. Zoals Finbold in augustus meldde, riep de econoom investeerders op om te profiteren en te vertrekken toen de algemene markt een opluchtingsrally doormaakte die hij een ‘sucker-rally’ noemde.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!