Analist: De bearmarkt is nog lang niet voorbij

De gehele cryptomarkt bevindt zich nu al enige tijd in een bearmarkt. Daarentegen voorspelt crypto-veteraan Bobby Lee wanneer de bearmarkt zou kunnen eindigen. Hij geeft geen optimistische voorspelling; hij waarschuwt traders namelijk dat het nog jaren kan gaan duren.

In een nieuw CNBC-interview zegt Lee dat de cryptomarkt in de nabije toekomst bearish zal blijven voordat er over ongeveer 24 maanden een ommekeer komt. Zo voorspelt de veteraan:

“Ik denk dat het het komende jaar of twee jaar behoorlijk bearish zal zijn.

Persoonlijk voorspel ik dat de bullmarkt over waarschijnlijk twee jaar terugkomt. Zeker eind 2024, over twee jaar, en zeker begin 2025.

Maar de tijd zal het leren. Het is moeilijk om precies vast te stellen wanneer deze bearmarkt het dieptepunt zal bereiken.”

Volgens Lee heeft Bitcoin (BTC) het relatief beter gedaan dan andere crypto-activa na de implosie van de FTX-exchange. Zo vertelt Lee:

“We zitten zeker in de bearmarkt na de ineenstorting van FTX vorige maand. Alle crypto’s zijn sterk gedaald. Bitcoin heeft zichzelf daarentegen relatief stabiel gehouden.

Het is slechts 10-20% gedaald en de rest van de crypto is 50% gedaald. Veel van de cryptomunten zijn nog veel verder gedaald.”

Om het vertrouwen in de digitale activa-industrie terug te winnen, zegt de Bitcoin-veteraan dat er meer regulering nodig is voor cryptobedrijven, maar niet voor cryptocurrencies:

“Ik ben altijd een voorstander van meer regulering in de cryptomarkt. Voor alle duidelijkheid, ik heb het over de regulering van bedrijven rond de cryptocurrency markt en niet over de regulering van de asset zelf, want de asset zelf is inert. Het is gewoon wat het is. Het is een grondstof, net als goud en zilver.

Geen enkele hoeveelheid regelgeving kan de chemische samenstelling van goud of zilver veranderen. En hetzelfde geldt voor de samenstelling van Bitcoin zelf.

Wat we wel kunnen reguleren en zouden moeten reguleren zijn de bedrijven die zaken doen met cryptocurrency, vooral degenen die diensten verlenen of cryptocurrency opslaan voor andere mensen.”

Kortom, volgens de veteraan zullen we nog even in de huidige bearmarkt blijven. Naar zijn mening is de markt niet volwassen genoeg en heeft het tijd nodig. Ook moet er meer regulering komen rondom crypto-bedrijven om zo de markt terug op het goede spoor te krijgen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!