Grote Bitcoin-miner vraagt ook faillissement aan

Het vooraanstaande Bitcoin (BTC) en crypto-miningbedrijf Core Scientific, bekend als een van de grootste beursgenoteerde bedrijven in de sector, heeft ​​volgens een nieuw rapport van CNBC faillissement bescherming aangevraagd, nadat zijn aandeel dit jaar met 98% kelderde.

Het bedrijf rapporteert echter nog steeds een mogelijke cashflow en is van plan om door te gaan en zijn schulden af ​​te lossen zonder zijn activa te liquideren, vertelde een anonieme bron die bekend is met de situatie aan CNBC.

Core Scientific ging aanvankelijk in juli 2021 naar de beurs via een Special Purpose Acquisition Company (SPAC), maar kwam al snel in de problemen toen de marktkapitalisatie volgens het rapport daalde van $4,3 miljard naar $78 miljoen. Aangenomen wordt dat het bedrijf op zijn hoogtepunt ongeveer 10% van de hashsnelheid op het Bitcoin-netwerk in handen had.

In oktober diende Core Scientific een motie in om haar gewone aandeelhouders te informeren dat ze een totaal verlies op hun investeringen zouden kunnen lijden, grotendeels als gevolg van de dalende prijs van BTC, die nu meer dan 75% lager is dan zijn all-time high. Het bedrijf noemde ook stijgende overheadkosten en lopende rechtszaken met Celsius, een cryptobroker die eerder dit jaar faillissement aanvroeg, als redenen voor zijn strijd. Core Scientific gaf het volgende aan in de indiening:

“Zoals eerder bekendgemaakt, zijn de operationele prestaties en liquiditeit van het bedrijf ernstig beïnvloed door de langdurige daling van de prijs van Bitcoin, de stijging van de elektriciteitskosten, de stijging van de hashsnelheid van het wereldwijde Bitcoin-netwerk en de rechtszaak met Celsius Networks LLC en zijn gelieerde ondernemingen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!