Binance rapport is een black box volgens Reuters

Reuters heeft vandaag een speciaal rapport uitgebracht waarin wordt beweerd dat de financiële boeken van een van de grootste crypto-exchanges op het gebied van handelsvolume, Binance, een zwarte doos is.

Het mediabedrijf voerde een analyse uit en beweerde dat de bedrijfsdocumenten van Binance aantonen dat de kern van het bedrijf, de website van de exchange, grotendeels verborgen blijft voor het publiek. Dit jaar is er door Binance meer dan $22 biljoen aan transacties verwerkt.

Reuters ging verder door uit te leggen dat de exchange weigert te zeggen waar Binance.com is gevestigd. Volgens Reuters geeft de crypto-exchange geen financiële basisinformatie vrij, zoals inkomsten, winst en kasreserves.

Bovendien werd er door Reuters beweerd dat het bedrijf zijn eigen crypto-token heeft, maar zijn rol op de balans niet onthult. Er werd vastgesteld dat Binance Coin (BNB) is gebruikt om klanten geld te lenen tegen de crypto-activa en op marge te handelen met geleend geld, waarbij het risiconiveau van de exchange in twijfel wordt getrokken. Er werd daarnaast uitgelegd dat ze de deponeringen van Binance-eenheden in 14 rechtsgebieden hadden beoordeeld, waarin weinig informatie aan de autoriteiten was verstrekt.

Reuters publiceerde in oktober een speciaal rapport met de titel: “How Binance CEO and aides plotted to dodge regulators in U.S. and UK”. Hierin werd gefocust op hoe de exchange toezicht vermeed. Ook werd er door het mediabedrijf gemeld dat Amerikaanse aanklagers overwegen strafrechtelijke vervolging in te stellen tegen Binance. Als reactie liet de exchange weten dat Reuters de feiten verkeerd had en deelde zijn reactie op Twitter:

“Reuters heeft het weer mis. Nu vallen ze ons ongelooflijke wetshandhavingsteam aan. Een team waar we ongelooflijk trots op zijn – ze hebben crypto voor ons allemaal veiliger gemaakt.

Hier is de volledige verklaring die we de verslaggever hebben gestuurd en een blog over ons opmerkelijke wetshandhavingsteam.”

Rond Binance is de FUD aan het stijgen en dat ging niet onopgemerkt in de crypto-ruimte. Veel crypto-communities blijven de exchange echter nog steeds steunen, terwijl er nog wel enkele individuen zijn die Binance de schuld blijven geven. Kevin O’Leary van Shark Tank gaf bijvoorbeeld de exchange de schuld van de ineenstorting van FTX. Tegelijkertijd gaf on-chain data-analist CryptoQuant het volgende aan in een tweet:

“Onze gegevens laten alleen zien dat de hoeveelheid BTC die Binance zegt als verplichtingen aan te houden op het moment dat het HbR-rapport werd uitgevoerd, overeenkomt met onze reservegegevens.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!