Analist Hasegawa geeft aan dat de uitverkoop zal doorgaan zodra BTC de $17.000 verliest

Een gerenommeerd onderzoeker in Japan heeft voorspeld dat de crypto-uitverkoop sneller zou kunnen gaan als Bitcoin (BTC) niet in staat is om de grens van $17.000 vast te houden. Yuya Hasegawa, een marktanalist bij de Japanse crypto-exchange Bitbank, was verantwoordelijk voor de claim die werd gerapporteerd door de Japanse media-outlet CoinPost.

Hasegawa merkte op dat de markt niet is ingestort, ondanks de recente druk op de markt. Volgens hem zal de verkoop dus versnellen zodra BTC het niveau van $17.000 verliest. Ook wees hij erop dat monetaire beleidsbewegingen in Europa en de Verenigde Staten een direct effect hebben gehad op de prijzen van crypto. Daaraan voegde hij toe dat de BTC-markten naar beneden zijn verschoven als een schijnbaar directe reactie op stijgende rentetarieven in de VS.

Er wordt echter door sommigen beweerd dat het rentebeleid begin volgend jaar zal veranderen. Zuid-Koreaanse analisten hebben beweerd dat als dat zou gebeuren, er stabiliserende inflatiecijfers in de eerste helft van volgend jaar de vraag naar BTC en andere tokens kunnen opdrijven.

De afgelopen dagen zijn de prijzen in Japan omhoog gegaan door een bullish move van de grootste energieleverancier van het land, Tokyo Electric Power Company (TEPCO). TEPCO was naar verluidt van plan om de Bitcoin-mining-ruimte te betreden en de overtollige energie te gebruiken om boomplatforms van stroom te voorzien.

Een aantal Japanse mijnbouwbedrijven zoekt nog steeds naar oplossingen voor een vertraging van hun activiteiten nadat ze eerder dit jaar de opdracht kregen om de mijnbouwactiviteiten in Rusland te staken. In Japan zijn de elektriciteitsprijzen relatief hoog, wat de groei van de binnenlandse BTC-miningsector heeft beperkt.

De nieuwe ontwikkelingen van TEPCO zouden dit beeld kunnen veranderen. De lokale media voegde eraan toe dat TEPCO een deal heeft gesloten met het halfgeleiderbedrijf Triple-1. Ook zou Agile X naar verluidt deelnemen aan het project dat zal plaatsvinden met een pilot in het gebouw van TEPCO in Tokyo.

Er werd zelfs gesproken over een plan om miningcentra in het hele land op te zetten. Dit zal waarschijnlijk een positief effect hebben op de prijs van BTC in Japan. Hasegawa waarschuwde echter dat de druk van overzee waarschijnlijk in de tegenovergestelde richting zal gaan.

Hij voorspelde dat op de middellange termijn de onderzoekers van Bitbank anticiperen op touwgetrek tussen verwachtingen van een vertraging van het tempo van renteverhogingen door de Federal Reserve en zorgen over de economie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!